zonde geld

Als ik iets heel erg zonde van het geld vind zijn het wel verkeersboetes, of boetes in het algemeen. Omdat je in de meeste gevallen een boete zelf had kunnen voorkomen.

Laatst viel er voor mij een onbekende enveloppe op de mat. Ik herkende het logo niet en vroeg me af of het wel een brief voor ons was. Aangezien het nog wel eens gebeurd dat wij brieven in de bus krijgen van de buren. Maar na nadere inspectie zag ik dat het een brief voor manlief was. Omdat ik geen idee had wat het was besloot ik de brief open te maken. wie weet was het wel een reclame stunt, of was het iets belangrijks wat direct afgehandeld diende te worden. gelukkig vind manlief het altijd prima als ik alle post open maak.

Wat er in de brief stond was een onaangename verrassing. Manlief was namelijk geflitst met een snelheid van 96 km per uur. Op een weg waar 80 km per uur is toegestaan. Na de correctie kwam hij uit op 13 km overtreding. De daarbij behorende boete bedaagde 111 euro! Ik vind het eerlijk gezegd een hoog bedrag, maar goed eigen schuld had manlief zich maar keurig aan het limiet gehouden was er niets aan de hand geweest.

Deze boete is de 3e in bijna 5 jaar dat hij zijn rijbewijs heeft en elke keer vind ik het zo zonde en baal ik ontzettend. Meer dan betalen kun je er helaas niet aan doen. Hebben jullie wel eens een verkeersbete gehad? zoja, waar was dat dan voor? Of doe je er alles aan om een boete te voorkomen?

12 thoughts on “zonde geld

 1. Ja hoor. Ik krijg af en toe ook zo'n brief. Het gaat altijd ( gelukkig maar) om flutovertredinkjes. Ik heb dan hooguit 7 of 8 km te hard gereden. (Na correctie). Ik maak de boete direct dezelfde dag over en vergeet het heel snel maar weer. Ik voel me niet schuldig en heb er niets n geleerd. Ik let altijd goed op. Ben echt geen racemonster. Het gaat altijd om wegen waar je voorheen 80 mocht en nu 60.

  Like

 2. Ik heb nu 26 jaar mijn rijbewijs en in al die jaren heb ik 2x een boete gehad en beiden waren voor te hard rijden: 90 waar 80 mocht. En nou is het niet zo dat ik me altijd keurig aan de maximale snelheid hou hoor, want meestal rij ik toch iets te hard. Ik denk dat ik gewoon geluk heb gehad, tot nu toe.Manlief zit heel veel op de weg en die ontvangt vaker een boete, maar dat zijn gelukkig ook nooit hoge bedragen. Maar het is wel zonde van je geld, dat is zeker waar!

  Like

 3. In de 24 jaar dat ik mijn rijbewijs heb, heb ik 1 keer een bekeuring gehad. Ik geloof dat het toen iets van 40 gulden was. 60 waar je 50 mocht. Vorige week kreeg manlief er nog een, 59 waar je 50 mag. Kosten 46 euro, zo zonde geld.

  Like

 4. In de periodes waarin ik een auto heb gehad, kreeg ik meestal wel 2 x per jaar een boete voor een snelheidsovertreding; altijd kleine boetes voor maar een paar kilometer te hard. Ik heb ook ooit eens 2 boetes binnen 5 minuten gehad. Stonden ze vóór een afslag en direct ná diezelfde afslag te controleren. Ook daar ging het gelukkig maar om kleine overtredingen en relatief kleine bedragen. Zonde van het geld, inderdaad, maar wel eigen schuld, dikke bult. ;-)En ik heb, net als Mevrouw W, waarschijnlijk vooral heel vaak geluk gehad want ik houd – op de snelweg als het niet te druk is, zeker niet in de bebouwde kom! – best wel van een beetje snelheid.

  Like

 5. …een van de ergste dingen die mij overkomen is, is een boete van 240 gulden omdat ik door rood licht gereden was. De boete vond ik niet zo erg maar ik was niet bewust door oranje of rood licht gereden en had dus iemand aan kunnen rijden!

  Like

 6. Er is hier één weg en daar weet je van dat ze regelmatig controleren dus let je sowieso op je snelheid (ben pittige rijder, maar let altijd op de snelheid omdat ik het inderdaad zo zonde van het geld vind)… behalve als je net gezellig met jongste in de auto zit te kletsen en iets minder alert bent op je gaspedaal en de flits-bus … in de afgelopen jaren 2x zo'n boete voor let op … 5 kilometer te hard. Zo zeg dat zijn nog eens snelheden 🙂

  Like

 7. 2 boetes in 26 jaar. dat valt erg mee, helemaal als je aangeeft je niet altijd aan de snelheid te houden. ach soms moet je een beetje mazzel hebben! man lief rijd eigenlijk altijd wel een paar km te hard, maar daar komt verandering in! binnenkort daar over meer in een ander berichtje 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s