Belasting aangifte

Vanmorgen hadden we een afspraak met onze financieel adviseur om belasting aangifte te gaan doen.
Gewapend met een map vol papieren gingen manlief en ik op pad. Onder het genot van een kop koffie werden al onze gegevens in gevuld.

Normaal zie ik er altijd als een berg tegen op. Al dat papierwerk en die cijfertjes en dan nog maar af wachten wat de uitkomst zal zijn. Betalen of ontvangen? Dit jaar zag ik er een stuk minder tegen op.
Mede doordat het voor ons ingevuld zou worden. Maar ook omdat we stiekem hoopte op een bedrag terug. De enige vraag voor ons was, hoeveel zou het zijn?

Doordat we vorig jaar flink hebben afgelost op onze hypotheek, maar ons maand bedrag niet hebben aangepast hebben we te veel HRA ontvangen. Dit moet nu natuurlijk worden verrekent met het te ontvangen bedrag. Echter merken we hier nu niet zoveel van. Omdat, we vorig jaar ook ons huis hebben verkocht en een ander huis hebben aangekocht. Hierdoor hebben we een hele reeks aan aftrekposten denk hierbij aan Notariskosten, de boete rente die we betaalde en alle andere hypotheek gerelateerde dingen. Al met al mogen we een bedrag tegemoet zien van 4875 euro.

Wauw! wat een bedrag en wat vinden wij dat ontzettend fijn. We hebben ook gelijk een doel voor als het geld binnen komt. We gaan het aflossen op de restschuld bij de bank. Wel denk ik dat wij het gaan aanvullen tot 5000 euro zodat we in een keer 25% van de totale schuld hebben afgelost.

Laat die blauwe enveloppe nu maar komen. Wij zitten er klaar voor.

Hebben jullie al belasting aangifte gedaan? Hoe pakte dat uit?

7 thoughts on “Belasting aangifte

  1. Ik heb hem al gedaan. Normaal wacht ik tot het laatste moment….Wij hebben geen koophuis, of noemenswaardige bezittingen. We leven van een parttime salaris en stufi, dus we betalen al erg weinig belasting. Toch krijgen we een beetje terug, zo'n 250 euro. Ook lekker 🙂

    Like

  2. Moest je daar niet heel erg aan wennen in het begin? Op het moment zou het voor ons knap lastig worden om rond te komen als we hem om laten zetten naar jaarlijkse terug gave. Mede door de aflossingen die we doen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s