Onverwachte kosten

Elke keer als het geregent heeft valt het ons op dat de platen op zolder vochtig/ nat zijn. Als het heel erg veel regende lag er zelfs een plasje op de vloer. Manlief besloot dus om ‘even’ het dak op te gaan om een blik te werpen naar de dakpannen, in de hoop de oorzaak van de lekkage te vinden. Al snel zag manlief dat er flink wat dakpannen aan vervanging toe zijn, gescheurd, gebroken en blussen er vanaf. Omdat de klus groter is dan manlief dacht, belde hij zijn vader op die werkzaam is in de bouwwereld en de nodige connecties heeft. Manlief Legde het probleem voor en liet zijn vader rond bellen, nog geen uur later stond er een meneer voor de deur die pannen kwam vervangen. Gelukkig heeft de vorige bewoner een flinke stapel pannen achter gelaten in de schuur waardoor we geen materiaal kosten hoeven te betalen. De beste meneer is ongeveer een halfuurtje bezig geweest om een dakpannetje of 25 te vervangen. De rekening volgt nog. Blij ben ik dat het dak nu weer zo goed als water dicht is. Wel is ons geadviseerd om alle dakpannen te laten vervangen aangezien ze poreus zijn.
Iets wat we in de loop der jaren best willen laten doen. Alleen is de financiele situatie nu niet bestand tegen deze kosten post. Eerst maar van de schulden af.

2 thoughts on “Onverwachte kosten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s