Zomerstand en moestuin

Vandaag is het dan zover, Manlief heeft de verwarming weer opnieuw ingesteld op de zomerstand.
Het was vanmorgen wel even wennen bij het opstaan dat we de verwarmingswarmte niet voelde. We werden wakker in een heerlijk fris huis. Koud is het niet. De tempratuur was vanmorgen 17.5 graden. Echt heel luxe als je bedenkt dat we in de winter enige tijd genoegen namen met 11 graden in de woning. Op het moment dat de verwarming in zomerstand gaat is voor mij wel het teken dat de mooie dagen er weer aan komen. Het einde van het stookseizoen betekend natuurlijk ook dat de gasmeter een stuk minder snel zal draaien en dat is erg fijn voor onze portemonnee.

Vorige jaar hadden we een kleine moestuin bij onze oude woning. Ook hier hebben we ruimte en het plan van de tuin is nog niet af. De gehele voortuin is eigenlijk een groot stuk grond vol met wortels en onkruid. De oude planten en struiken hebben we de afgelopen weken elke keer beetje bij beetje verwijderd uit de tuin. We maakte elke keer een hoekje leeg in de tuin tot dat de groene container vol zat. Nu is het dus de grote klus om alle oude wortels en onkruid te blijven verwijderen en zo weer een schone grond te creëren. Maar ja wat te doen met de tuin? Omdat ik mijn plan nog niet klaar heb kwam ik gister op het idee om de overgebleven zaden van vorig jaar voor te zaaien. Ik zaaide pompoen, sla, courgette, komkommers en zo nog wat soorten in de hoop dat ik nog op tijd ben. De zakjes gaven aan dat het eigenlijk in maart voor gezaaid moest worden. We zullen zien wat het gaat worden. De minikasjes staan nu gevuld voor het raam. Ik kan bijna niet wachten tot ze hun kleine groente puntjes gaan laten zien. Ook de kinderen kijken regelmatig even of ze al iets zien.

Toch vraag ik mij wel af wat de rest van de buurt er van zal gaan vinden dat wij groente in de voortuin gaan planten. De rest heeft namelijk van die hele nette aangeharkte tuinen Vol met bloemen en vaste planten. Wat vinden jullie van een moestuin in de voortuin?

9 thoughts on “Zomerstand en moestuin

  1. Wat een leuke vraag. De heersende norm is natuurlijk dat voortuinen meer voor de sier zijn. Maar wat is er eigenlijk op tegen om er groentes in te planten? Misschien word je wel een trendsetter in de buurt : )Huisvlijt

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s