Zuinige Zaterdag

Deze week aten we een heerlijke andijvie stamppot.

Ik kocht bij de Aldi een zak andijvie van 300 gram voor 60 euro cent. Ook kocht ik daar spekreepjes voor 1,35 en een zak aardappelen van 5 kilo voor 1.59. (0.32 per kilo)

Ik schilde een kilo aardappelen en kookte die. Terwijl de aardappelen opstonden bakte ik de spekreepjes uit. Ik goot de aardappelen af en omdat ik weinig kracht heb in mijn handen om de aardappelen te stampen voor de stamppot gebruikte ik de mixer. Ik gebruik daarvoor de gewone garde opzet stukken. En mix de aardappelen fijn. Daarna doe ik de deksel terug op de pan en laat dit even staan. Zo komt het vocht wat normaal verdampt terug in de pan en word het een smeuïg geheel. Je kunt natuurlijk ook een scheutje melk toevoegen of een klontje boter. Door de melkallergie van de kinderen doen wij dit niet.

Als laatste schep ik de rauwe andijvie door de aardappelen en schep op elk bord een lepel spekjes. Eet smakelijk!

De kosten voor deze maaltijd komen op 0.32+1.35+0.60= 2.27 euro
per persoon is dat 57 cent.

Bij dit gerecht is het ook lekker om een rookworst te eten. Zelf vind ik dat echt iets voor in de winter dus in de zomer periode slaan we dat over. Of wat dacht je van een geheel vegetarische variant? Snijd een stukje prei heel erg fijn en voeg dat samen met de andijvie rauw toe.

4 thoughts on “Zuinige Zaterdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s