De beste raad is voorraad

Onze voorraad was nogal beperkt en erg op. Aangezien het gezegde luid de beste raad is voorraad was het hoogtijd om onze voorraad weer eens op peil te brengen.

Maar hoe vul je de voorraad aan zonder een enorm gat in je budget te slaan? Juist ja, stapje voor stapje. Want immers een veel gebruikte wijsheid in consuminderland luid, vele kleintjes maken een grote.

Dus elke week nam ik met de boodschappen iets extra’s mee. Dat waren niet perse dingen die in de aanbieding waren maar wel de producten die we regelmatig gebruiken. Denk aan een blikje met tomatenblokjes, voor de pastasaus of soep. Een extra pak koffie, rijstmelk, boter, olie, macaroni, een fles afwasmiddel of een dubbele aanbieding toiletpapier inslaan. Hoewel we niet extreem veel toilet papier gebruiken is het wel fijn om op voorraad te hebben in de winter. De boodschappen doe ik meestal op de fiets en zie je mij al gaan op de fiets? Met grote pakken toiletpapier aan m’n stuur terwijl de straten spiegelglad zijn? Dan is het erg fijn om het in huis te hebben.

Is jullie voorraad in de winter ook groter dan in de zomer?

8 thoughts on “De beste raad is voorraad

  1. Ik ben ook dol op voorraad! En nu ik zeven hoog woon en dus alles naar boven moet sjouwen, gelukkig wel met lift, bestel ik zeer regelmatig bij Albert om thuis te laten bezorgen. Dat kost natuurlijk geld, maar het scheelt heel veel tijd en sjouwen! Op de fiets boodschappen doen als het sneeuwt of ijzelt, is inderdaad geen aanrader, lekker inslaan alvast dus!

    Like

  2. De voorraad houdbare zaken is in de winter groter. In de zomer hebben we meer verse groenten in huis dan 's winters (veel tomaten en komkommer met name). Waar we in de winter pastasaus maken met passata, maken we die in de zomer vaak met verse tomaten. Verder: sowieso zijn we dΓ³l op voorraad πŸ™‚

    Like

  3. Wij eten inderdaad in de zomer ook veel meer verse groentes dan in de winter. Maar de herfst/ winter groente zijn ook langer houdbaar, zuurkool, wortelen, kool, ui en pompoen. Dus daar neem ik dan makkelijker wat meer van mee.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s