aflossing restschuld

Via het online bankieren hebben we nogal wat potjes. Potjes die we gebruiken om reserveringen te verdelen. Zorgkosten, auto onderhoud, verbouw kosten, gemeente belastingen. Noem maar op.

Stilletjes aan is in al die verschillende potjes een leuk bedrag bij elkaar gespaard. Nu het einde van het jaar nadert en het eigenrisico al lang en breed betaald is. Onderhoud van de auto uitgevoerd het verbouwen van de woning even ‘on hold’ staat. Staat dat geld er maar te staan. Voor de rente hoeven we dat zeker niet te doen. Na een snelle check zie ik dat we daarmee tot nu toe zo’n 16 euro hebben opgebouwd. Wat als we al die potjes nu eens op een grote hoop gooien? Na wat rekenwerk kwamen we bijna op een prachtig rond bedrag uit. Maar bijna is niet helemaal en ik hou er nou eenmaal van om mooie ronde getallen af te lossen. Dan kunnen we natuurlijk voor de makkelijke weg gaan en een lager bedrag aflossen. Maar nee, we schoven wat heen en weer in onze maand begroting legde ons zakgeld er bij en hoera! Het was toch mogelijk. Maar liefst 5000 euro hebben we weer afgelost!

Deze aflossing scheelt ons elke maand 25 euro aan rente. De restschuld is van 13547 naar 8547 euro gezakt. Daar ben ik super trots op! Op naar 2016 want als het allemaal gaat volgens plan zullen we eind januari weer 5000 euro kunnen aflossen.

2 thoughts on “aflossing restschuld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s