Stop zetten HRA

Omdat we vanaf nu recht hebben op een relatief laag bedrag HRA. Hebben manlief en ik samen besloten om het om te zetten naar een jaarlijkse Teruggave. Maar hoe doe je dat?

Helaas is het niet zo simpel als wij gedacht hadden. Wij hadden verwacht dat het een kwestie was van een vinkje maandelijks naar jaarlijks. Wij namen contact op met de belastingtelefoon en vroegen om uitleg. Waar het op neer komt is dat je een wijzigingsformulier moet doorlopen om je voorlopige belasting aangifte te wijzigen. De medewerker van de belastingdienst gaf aan dat je op alle vragen nee of  0 moet antwoorden en dat je alleen je inkomen kan/moet laten staan en dan komt er 0 euro uit onder aan de streep. Met de definitieve aanslag wijzig je alle bedragen in het juiste bedrag en beantwoord je alle vragen naar waarheid. Waardoor je eenmalig het geld terug krijgt waar je recht op hebt. Dit proces herhaal je elk jaar.

Samen met manlief doorliep ik alle stappen. We volgde het advies op en inderdaad onderaan de streep kwamen we op 0 euro te ontvangen uit. We zetten onze digitale handtekening ( Digi D code). En ook dit kan van onze to do lijst.

Maken jullie gebruik van deze mogelijkheid? Pas je het zelf aan of laat je dat doen?

8 thoughts on “Stop zetten HRA

  1. Dat is ook een optie natuurlijk. Is het wel belangrijk dat je de discipline hebt om het daadwerkelijk te sparen. Bij ons verdampt dit relatief kleine bedrag al snel. In de trant van het komt op de grote hoop. Nu voelt het echt als een extraatje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s