De puntjes op de i

Inmiddels heb ik alle puntjes op de i kunnen zetten met betrekking tot de begroting en ons spaar en aflosplan. Mijn hersenspinsels over de begroting plaatste ik al eerder. Daarin vroeg ik me af of het verstandig is om een kleding budget in te stellen? Nu heb ik besloten om de kinderbijslag te gaan gebruiken voor kleding. Dit sluis ik door naar de spaar rekening en zodra er iets gehaald moet worden boek ik het weer terug. Een budget van ruim 100 euro per maand voor kleding voor ons hele gezin. Dit is prima te doen.

In de maanden januari, februari en maart willen we 1000 euro per maand aflossen bij familie. Totaal leende we 3000 euro. Zodat we van de lening bij de bank af zijn.
In april spaar ik 1000 euro voor het zorgkostenpotje.
In mei gaat er nog 200 naar het zorgkostenpotje en 800 in de buffer.
In juni gaat weer 1000 naar de buffer.
In juli, augustus en september wil ik elke maand 1000 euro overmaken naar oudste zoon om zijn spaarrekening weer aan te vullen.
In oktober, november en december wil ik elke maand 1000 euro over maken naar jongste zoon om zijn spaar rekening te vullen.

Bij elkaar is dit 12.000 euro. Dit wil ik gaan doen van mijn inkomen. Het enige puntje is dat er bij mij geen 1000 euro binnenkomt elke maand en dat ik dus een deel zal moeten aanvullen vanuit mijn zakgeld. Normaal kocht ik mijn eigen kleding van mijn zakgeld en vulde ik vooral andere potjes aan dus heel erg zal ik het niet gaan missen. Er blijft maandelijks 25 euro vrij te besteedde zakgeld over voor mezelf.

Het liefst vul ik dit jaar ook nog de buffer aan tot 5000 euro. Maar misschien moet ik dat idee voor dit jaar nog maar even los laten. In dit rijtje heb ik het vakantiegeld geheel buiten beschouwing gelaten. Mede doordat het fijn is om soms wat extra’s achter de hand te hebben. We willen dit jaar ook graag op vakantie. Onze vorige vakantie was niet bepaald ontspannend door de vele muizen die op visite kwamen. Dit doen we graag nog eens over. En ik geloof dat dit precies is waar ik naar opzoek ben, balans. Tussen zuinig leven en af en toe de ruimte en keus hebben om wat extra’s te doen. De boog kan immers niet altijd gespannen zijn.

Hoe vinden jullie de balans tussen zuinig leven en luxe uitgave?

10 thoughts on “De puntjes op de i

  1. Erg mooi plan hoor. Je schrijft dat je 3000 euro geleend hebt bij familie. Maar er staat dat je zo af bent van de lening bij de bank. Misschien verkeerd geschreven?Ja, wij kunnen ook per maand erg veel aan de kant leggen. Dat is erg fijn hè.

    Like

  2. Heerlijk, dat je 12000 per jaar kunt sparen.Ik merk wel, dat ik nu ook bewuster ga sparen in de breedste zin van het woord. Dus bijvoorbeeld 11000 sparen en 1000 spenderen voor iets van luxe. Zo vind ik de balans hierin.

    Like

  3. Weet je wat mij opvalt, sinds wij bewuster zijn geworden, kun je veel meer bereiken dan je gedacht had. Het is natuurlijk niet echt sparen wat we dit jaar gaan doen, het voelt voor mij meer als de gaten opvullen die we in 2015 achter lieten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s