Gevel isoleren ja of nee?

Nu we concrete afspraken hebben gemaakt om de gevel te laten reinigen, opnieuw voegen en impregneren hebben we de vraag: doen we er verstandig aan om ook de gevel te laten isoleren?

Wij hebben al heel wat dingen aangepakt. De woonkamer vloer is al geïsoleerd en de gevel zou een laatste puntje zijn wat de woonkamer betreft. Heel veel gevel hebben wij niet maar het stukje is precies achter de radiator. Kiezen wij voor isoleren zullen wij dit uiteraard wel iets gaan merken in de stookkosten.

Als we er voor kiezen is het sowieso verstandig om het te laten isoleren voordat de voegwerkzaamheden beginnen. Anders word de nieuwe voeg weer beschadigd en dat zou zonde zijn. In juni komt het voegbedrijf wat dus inhoud dat we op korte termijn knopen moeten gaan door hakken wat betreft het wel of niet isoleren.

De kosten voor het isoleren zullen ongeveer neer komen op 300-400 euro voor de voor en achter gevel. De terug verdien tijd is wat mij betreft een groot mysterie iemand een idee hoe ik dat zou kunnen berekenen?

Maar ja, wel of niet… Wij twijfelen en denken nog even verder.. Iemand tips?

10 thoughts on “Gevel isoleren ja of nee?

 1. de terugverdientijd berekenen blijft altijd appels met peren vergelijken. 1 jaar na aankoop van het huis hebben wij onze gevel laten isoleren. Maar het eerste jaar was een extreem koud jaar… Wel zijn er methoden om "hoeveelheid gas per koude dag" te bepalen, maar het blijft giswerk. Ik vond het isoleren een hele verbetering: meer comfort in huis.

  Like

 2. Geen idee over de terugverdientijd. Milieucentraal heeft over verschillende dingen isoleren wel wat info over op hun website, mogelijk ook gevelisolatie?Lijkt mij op zich niet duur voor extra comfort. Ik had verwacht dat het duizend euro zou kosten.

  Like

 3. Over de terugverdientijd kan ik je ook niet adviseren. Ik denk wel dat een relatief kleine investering (maar ik kan en wil niet in jullie portemonnee kijken) veel comfort zal opleveren, helemaal als het een muurtje is achter een verwarming. Ik zou serieus overwegen het te doen. Later krijg je er misschien alsnog spijt van…

  Like

 4. woow 7000 euro voor het isoleren van de gevel vind ik wel heel veel geld! wellicht is er een ander isolatie materiaal gebruikt? en is de gevel een heel stuk groter dan de onze? bij ons gaat het om een klein stukje onder het raam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s