Zonder wasmachine

hip vintage behang

Nu manlief is begonnen op de zolder heb ik geen wasmachine aansluiting meer. Wat?!? Ja dat lees je goed geen wasmachine aansluiting. Eerlijk is eerlijk geen wasmachine en een gezin is nogal een ding.

Het plafond heeft zijn beste tijd gehad.

Normaal draai ik elke dag een wasje. Op het moment dat ik wakker word en ben aangekleed loop ik eerst naar zolder om een was aan te zetten. Dat was precies wat ik vanmorgen ook wilde doen. Ik stond in de badkamer en zag dat de wasmanden uit puilde en ik liep al met mijn wasmand onder m’n arm de zolder trap op tot ik me realiseerde o ja, geen wasmachine.

plafond platen er uit aan de voorzijde.
voorzijde voor zolder.

De waterleiding liep namelijk over mijn hele zolder muur langs de trap. Mocht je je verstappen op de trap probeer je, je uit reactie altijd vast te grijpen. Wij zagen het al gebeuren dat iemand uit reactie zich probeerde staande te houden aan de waterleiding, dan is de ravage niet te overzien. Dat moest dus anders.
Eerst sloopte manlief de plafond platen weg op de voorzolder en verwijderde de isolatie. De laminaatvloer op de voorzolder werd afgevoerd ivm, oud, stuk en niet onze smaak. Hij koppelde de waterleiding af en zaagde de vloerplanken open. De buis die hij van de muur afhaalde kon hij hergebruiken en buigen zodat deze leiding onder de vloer paste. De waterleiding heeft hij geïsoleerd en daarna de vloer weer dicht gemaakt. Op de vloer heeft manlief de leiding getekend met een water vaste stift. Mocht je er ooit weer bij moeten dan kun je snel zien waar de leiding loopt.

isolatie verwijderen  en laminaat vloer
gat in de vloer en
leiding op maat maken

Op het moment dat de vloer dicht was en manlief gezellig met mij een kop koffie dronk bedacht hij dat de vloer weer open moest omdat hij was vergeten het elektra om te leggen. Het elektra voor de wasmachine ging namelijk via een kabelgootje over het plafond. Misschien wel praktisch maar niet mooi. Nog even geduld dus voor dat de wasmachine weer is aangesloten.

Vloer dicht, voor even.

Hoe lang zouden jullie zonder wasmachine kunnen?

 

 

15 thoughts on “Zonder wasmachine

 1. Wij hebben 1,5 maanden zonder wasmachine gezeten met onze zolderverbouwing. Dat is erg lang met een gezin. Ik had een lieve buurvrouw waar ik elke week wel een was deed, en nog een vriendin in de buurt. Ik liet de kinderen wat langer in hun kleren lopen dan ik normaal zou doen, en waste vooral de noodzakelijke dingen. En we maakten goed gebruik van alles wat we op voorraad hadden 😉 soms zijn 20 onderbroeken dus helemaal niet overbodig..

  Like

 2. Ik draai elke dag wel de wasmachine aan dus zonder zitten lijkt mij niet fijn.Gelukkig wonen een paar huizen verder mijn schoonouders dus daar kan en mag het altijd.

  Like

 3. Twee wassen maar? Hoe doen jullie dat? Wij hebben een gezin van 4 jullie zijn met 3 toch? Wij draaien elke dag wel een was normaal gesproken. Ik heb er al wekelijks 2 van het beddengoed.

  Like

 4. Wij zijn maar met twee meer en ik doe elk weekend één was in de machine. We hebben, van toen de kinderen nog thuis woonden, een wasmachine met laadvermogen van 8 kg. De ene week heb ik voldoende wasgoed voor een kleurwas, de andere week lakens en om de veertien dagen doe ik een kookwas. Ik was enkel als de machine 'vol' zit en we hebben meer dan genoeg kledij en linnengoed.Toen onze huidige machine stuk was en er een nieuwe besteld was, duurde het ongeveer 2 weken vooraleer die geleverd kon worden. Ik heb de was toen gewoon 'opgespaard' tot de nieuwe machine er was. Ik denk niet dat ik, indien ik langere tijd niet zou kunnen wassen, iemand zou aanspreken om onze was in hun machine te doen maar als het echt nodig zou zijn, zou ik naar een wasserij gaan.

  Like

 5. Wat fijn dat je de anonieme reactie hebt aangezet, lees je blog altijd maar kan dan niet reageren. Hopelijk bevalt het je zonder rare reacties, kan ik vaker reageren:-)Wat betreft de was, wij hebben een half jaar zonder wasmachine gezeten ivm verbouwing. Maar elke week gingen er wel twee wasmanden naar mijn schoonmoeder. Ik zelf was ook 2x in de week op mijn vrije dag. Maar daarvan draait er 1 dag de wasmachine ook de hele dag. Dat begint met de kleding, zodat die lekker buiten kan hangen, maar dat lukt de laatste tijd niet met dit erg wisselvallige weer. En daarna het beddengoed, de ene week de kids, de andere week van ons. En dan de andere was en in het weekend komt daar vaak nog een keer een handdoekenwas bij. Gewoon zorgen dat er genoeg ondergoed is en voor de rest een keer een dag extra de bovenkleren aan. Wij hebben alle twee geen zwaar beroep en van ons zelf zweten we ook niet zoveel, het was wel in de herfst/winter de verbouring, als het hartje zomer was was het een groter probleem geweest. Vooral als het erg warm is, dan douche je wat vaker, verschoon je wat vaker je bed. Die van ons dan wel elke week. Maar dan kan het ook lekker buiten hangen, en snel droog. groetjesJanneke

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s