Incassobureau het vervolg

Een aantal weken terug schreef ik over de brief die wij ontvingen van het incasso bureau. Hoe staat het er nu mee?

Wekelijks belde wij 2 x met de belastingdienst voor een update van ons dossier. Ondanks dat ze ons beloofd hadden contact op te nemen met ons, hebben wij daarvan tot op heden nog niets vernomen. Sterker nog de eerste paar keer dat wij belde melde ze ons dat ze ons niets konden vertellen met betrekking tot ons dossier omdat er nog niets was aangevuld. Gelukkig kon de medewerker die we vorige keer aan de telefoon hadden melden dat ons dossier op afgerond staat. Dat we de brief die we van het incassobureau hebben ontvangen als niet verzonden mogen beschouwen. Toen manlief vroeg om een bevestigingsbrief van deze afhandeling melde de medewerker ons dat hij die ons helaas niet toe kon sturen ivm fraude of onderscheppingsgevaar met de post of via de mail.

Ik blijf het een raar verhaal vinden. Dus deze week bellen wij nog maar een keer met de belastingdienst en wil ik wel heel graag bevestiging ontvangen dat wij inderdaad de rekening van het incassobureau niet hoeven te betalen omdat het geld inmiddels in het juiste potje of met het juiste betalingskenmerk geregistreerd staat.

Wat zouden jullie doen? er nogmaals achteraan bellen? of de medewerker op zijn woord geloven dat het inderdaad geregeld is?

17 thoughts on “Incassobureau het vervolg

 1. Ik zou bellen en het nog eens vragen. Dan zeggen dat je dit antwoord graag wil opnemen als bewijs. Heb ik ooit gedaan toen ik niet van een proefabonnement afkwam….En anders een mail sturen met naam van de medewerker die dit heeft gezegd. Vragen of je een bewijs krijgt dat het dosier is afgesloten.

  Like

 2. Ik zou bellen en het nog eens vragen. Dan zeggen dat je dit antwoord graag wil opnemen als bewijs. Heb ik ooit gedaan toen ik niet van een proefabonnement afkwam….En anders een mail sturen met naam van de medewerker die dit heeft gezegd. Vragen of je een bewijs krijgt dat het dosier is afgesloten.

  Like

 3. Ik zou de medewerker niet geloven en zeker een bevestiging willen ontvangen. Als ik bij een klantenservice geen duidelijk/goed antwoord krijg dan bel ik ze gewoon nog een keer. Meestal krijg ik dan een andere medewerker aan de telefoon die een ander antwoord geeft..

  Like

 4. Niet vragen maar eisen dat er een bevestiging wordt gemaakt en wat nou fraude gevoelig ze sturen zoveel per post met allerlei gegevens waaronder Burger Service Nummer.Je wil je eigen dossier ook compleet hebben als het incassobureau achteraf toch nog (per ongeluk) erop terug komt.

  Like

 5. Ze kunnen alles per post sturen, inclusief aanslagen met zo'n beetje al je persoonlijke financiële gegevens erop, dan kan zo'n bevestiging ook écht wel. Ik zou geloof ik net zo lang bellen tot ik die bevestiging ook daadwerkelijk kreeg. Al is het maar iets als 'Mevrouw Amandjuh88 heeft niets meer open staan bij ons'.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s