Overstap energieleverancier

De overstap van de energieleverancier is vlekkenloos verlopen. Inmiddels hebben we het boete bedrag netjes terug ontvangen en werkt de toon naar behoren. In het begin was dit nog een klein puntje omdat onze gasmeter te oud was. Gelukkig stonimg_3127den we al op de planning om nieuwe meters te laten plaatsen. Een dag na het plaatsen van de meters liep ook toon prima mee.

Wat is het toch leuk om je verbruik te zien in grafiekjes en tabelletjes. Met dit prachtige weer staat de verwarming niet aan en kunnen we zien dat we minimaal gasverbruik hebben. Met het elektra schommelen we tussen de 6 en 7 kWh per dag. In het begin vond ik ons verbruik nogal fors. Dit beeld trok al snel bij toen we ‘vrienden’ toevoegde. Een hele leuke optie die toon aanbied zodat je kunt vergelijken met bekende hoe het verbruik er voor staat. Zo zou je elkaar kunnen uitdagen om minder te verbruiken. Ons leerde het dat we ongeveer de helft aan kwh per dag verbruiken dan de ‘vrienden’ die we hebben toegevoegd.

img_3128

Het viel ons gelijk op dat ons stroom verbruik op de warmere dagen hoger ligt per minuut. Dit konden we snel herleiden naar de vriezer die op zolder staat en extra zijn best moet doen om de temperatuur koel te houden. Op het moment dat de buitentemperatuur weer wat afnam zagen we ook het energie verbruik iets dalen.

Het maakt ons bewust wat elke handeling aan energie verbruik doet. Zo geeft ons koffiezet apparaat in de ochtend een ontzettende piek. Dus zet ik nu om half 8 een extra kop koffie in de pot die ik opdrink nadat ik de jongens naar school heb gebracht om half 9. De koffie is prima warm gebleven in de thermoskan en het scheelt weer een flinke piek in ons stroomverbruik. Ook de stofzuiger en het strijkijzer maken enorme pieken in het grafiekje. Nu hield ik al niet van strijken en deed ik dat amper je snapt dat het nu nog minder is img_3130geworden.

Ik heb immers een goed excuus nu. Het vreet stroom ;-).

Ik ben al met al erg tevreden over hoe de overstap is verlopen en blij dat we de stap gewaagd hebben. Stappen jullie wel eens over? Verliep het bij jullie ook vlekkenloos of liep je tegen dingen aan?

Dit bericht was geplaatst op 26 september 2016. Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties

4 thoughts on “Overstap energieleverancier

  • Dankjewel. Alle eer gaat naar manlief die voor mij dit juweeltje heeft gemaakt 😉.

   Ik ben erg benieuwd hoe jou overstap zal verlopen. Het was onze eerste keer en ik moet zeggen dat het mij erg is mee gevallen ook het papierwerk was gelukkig minimaal omdat alles voor ons geregeld werd.

   Like

 1. Wat handig dat je zo je verbruik in kan zien. Wij zitten bij Greenchoice en zijn erg tevreden,omdat we daar ook winddelen hebben (stukje van een windmolen) kunnen we niet overstappen. Wellicht gaan we binnenkort zonnepanelen aanschaffen, dat kan niet in combinatie met winddelen,die moeten we dan verkopen. Misschien dat we dan eens overstappen.
  Wel grappig om te zien dat een strijkijzer zoveel stroom gebruikt. Ik strijk nooit, nou ja, alleen soms een strijkapplicatie of strijkkralen.

  Like

  • Wat leuk dat je reageert! Jammer dat windelen en zonnepanelen niet samen kunnen.

   Wij vinden dit inzicht heel leuk het maakt je net wat bewuster. Zo is het grappig om te zien dat we meestal rond half 9 gaan slapen. En dat juist de gene die we als vriend hebben toegevoegd om die tijd meer gaat verbruiken. Televisie gaat aan, verlichting, de computer, vaatwasser en wasmachine.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s