Zorgverlof

Manlief heeft nu twee weken zorgverlof. Verlof om voor mij en de kinderen te zorgen. Wat een luxe en wat ontzettend fijn dat dit soort regelingen er zijn.

Dus ik zit op de bank en ik word compleet in de watten gelegd. Een kopje thee, een kopje koffie. Een glas water met pijnstillers, een bakje fruit, super lekkere glutenvrije brownie. Bedenk daarbij een tablet met netflix, de laptop en een boek binnen handbereik. Nee mensen, ik heb werkelijk niets te klagen.

De zorg voor de kinderen gaat manlief ook goed af. Manlief taxiet ze van en naar school. Zorgt er voor dat ze er keurig bij lopen en tussen door voorzien worden van wat te eten en drinken.

Al vanaf het moment dat ik manlief ken roept hij dat hij niet kan koken. Ook van de was wil hij niets weten. Werkelijk voor elke andere huishoudelijk klus hoef ik hem maar te vragen en hij doet het. Zo heb ik nog nooit in dit huis de ramen gelapt en ook stofzuigen en dweilen doet hij 9 van de 10 keer geheel uit zichzelf. Sinds we getrouwd zijn grapt manlief altijd dat het in de kleine lettertjes stond en dat hij zich er niet aan waagt.Op het moment dat ik hoorde dat ik even uit de running zou zijn en de was en het koken toch op manlief zijn takenlijstje zouden komen bedacht ik een plan, hoe ik het manlief makkelijk kon maken.

Vooraf aan de operatie zorgde ik dat alle was weg gewassen was. De manden helemaal leeg. Maar in een gezin met kinderen duurt de aanblik van lege wasmanden nooit lang en al snel zag ik de was zich flink opstapelen in de badkamer. Samen met jongste zoontje sorteerde ik de was. Het was voor hem een leuk spelletje. Wat voor soort was is dit? In welke mand hoort het dan? Na het sorteren stond ik voor de uitdaging om de mand naar zolder te tillen. Aangezien mij ten strengste verboden is om de eerste weken te tillen riep ik toch de hulp in van manlief. En wat denkt u? Manlief is prima in staat de was te doen. Alleen het opvouwen van de was liet hij aan mij over. Gelukkig is dat nou net een klusje wat prima te doen is, zo zittend op de bank.

Om het koken zo makkelijk mogelijk te maken had ik een aantal maaltijden in de vriezer gestopt. Laat dat nou helemaal niet nodig zijn geweest. Ik kwam namelijk tot de ontdekking dat manlief een prima maaltje kan koken. Zelfs na 11.5 jaar weet manlief mij nog te verassen! Die maaltjes in de vriezer komen mij nu wel goed van pas. Vandaag lukte het mij zelf om een maaltijd op tafel te zetten. Die maaltijd bereiden was ook het enige wat ik vandaag deed naast het lanceren van deze nieuwe website! (om eerlijk te zijn had ik daarbij ook de hulp nodig van manlief..)

Had ik al verteld dat ik de aller liefste en leukste man heb van de hele wereld?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s