Verwarming aan?

Nu de tempraturen weer langzaam omlaag gaan en de herfst zijn intrede doet hoor ik mensen om me heen zeggen dat ze de verwarming s ‘avonds weer aan hebben.

Vanmorgen was het ook op het journaal dat al heel wat huishoudens de verwarming weer aan hebben staan.

Dat ik dat hoorde was ik wat verbaasd aangezien het bij ons in de woning nog heerlijk is. De thermostaat geeft op dit moment 20.5 graden aan. Het is dan ook nog niet in me opgekomen om de verwarming aan te zetten. S ‘avonds als ik moe ben en met een boek op de bank zit dan heb ik wel een deken om me heen. Dat is iets wat ik midden in de zomer doe maar ook in de winter. Dat is eerder een stukje gewenning dan dat ik het echt koud heb.

Op het schoolplein zag ik vanmorgen al heel wat kinderen lopen in een dikke winterjas. Ik heb mijn zoontjes een vest aangedaan. Ik geloof ook niet dat ze al zitten te wachten op hun winterjas aangezien ze gister nog de school uitliepen in hun T-shirts want het was zo warm! De school heeft ook al de verwarming aan en de jongens hadden het zweet in hun nek staan.

Hebben jullie de verwarming al aan?

10 thoughts on “Verwarming aan?

 1. Ja, hier is op aandringen van manlief de cv aangegaan. Hij vind 17,5 graad te koud s avonds in huis en dat was het vanavond. Hij had al een dikke trui aan gedaan maar vertikt het om het koud te hebben. Terwijl ik standaard een sjaaltje omheb en in de avond op de bank onder een dekentje zit.
  Maar ik begin het oom wel wat killer te vinden in de vroege ochtend en avond. Kinderen nog in fleecevest naar school. Meestal is de herfstvakantie een punt om de jassenwissel te doen en de nieuwe schoenen mogen ze dan ook aan. Voor zoon moeten we ze nog kopen. Ben laat dit jaar door de mooie afgelopen tijd.

  Like

  • Wat leuk dat je reageert! 17,5 graden zou voor mij ook een reden zijn om de verwarming aan te zetten! De winterjassen hangen hier inmiddels al klaar voor de jongens Het is afwachten wanneer ze er om vragen.

   Like

 2. Nee, wij hebben de verwarming niet aan. Hier in huis is het nog ruim 20 graden (20,5). Onze zoon loopt gewoon nog met korte mouwen rond, zowel binnen als buiten.
  Zo lang het niet te koud wordt met warme kleren of een dekentje blijft de verwarming uit. Vaak is dat onder de 17,5 graden. Ik hoop dat wij tot na onze vakantie de verwarming uit kunnen laten.

  Like

  • Wat leuk dat je reageert! Brrr in een T-shirt naar buiten is mij toch wat te fris hoor. Ik ben heel benieuwd wanneer hier de verwarming aan gaat.

   Like

 3. Hier was het vanmorgen 17 graden, toch gaat de verwarming niet aan. Overdag ben ik druk in het huishouden etc. en vind ik het wel lekker dat het wat frisser is. Als ik even ga zitten doe ik een extra vest aan en ’s avonds met een dekentje op de bank. Ik hoop dat we de verwarming nog uit kunnen laten tot na de herfstvakantie. Maar als het onder de 17 graden wordt, ga ik toch echt niet zitten kou lijden. Ons huis is overigens wel goed geïsoleerd, maar denk dat het eerder kouder in huis wordt, omdat we een hoekhuis hebben.

  Like

  • Oei 17 graden, dan zou ik hem wel aangezet hebben. Ben dan ook best een koukleum. Wij hebben enkele maanden terug de gevel laten isoleren ik ben erg benieuwd wat ons profijt daar van is komende winter.

   Like

 4. Gefeliciteerd met je eigen nieuwe site 🙂
  Hier is de verwarming al wel aan inmiddels.
  18 graden is manlief te koud, dus op 19 zodra hij thuiskomt .

  Like

 5. Hier is de verwarming nog niet aangeweest! Zonde van de stookkosten en je went zo ook niet aan de koude die komt.
  Binnen wordt het ook nog niet kouder dan 18°, denk dat men beter moet isoleren, dat scheelt veel stookkosten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s