Minimaliseren, (n)iets voor mij?

Als ik om me heen kijk dan denk ik ja, wat is ons huis toch heerlijk ruim. Dan hebben we voor mijn gevoel helemaal niet zoveel spullen. Of beter gezegd overbodige zooi. Maar eens in de zoveel tijd dan lijken mij ogen opeens open te gaan en dan zie ik overal waar ik kijk spullen waar we niets mee doen. Dingen die gewoon ergens maar liggen te liggen zonder duidelijk doel.

Dan bedenk ik dat er 7 opbergboxen vol met te klein geworden kleding in de kast staan opgeslagen. Waarom eigenlijk? De kinderen krimpen echt niet in ene zodat ze de kleding weer aan kunnen. Bewaren hoeft dus niet. Toch wil ik de kleding ook niet zo maar weg doen. Meestal is de kleding die in de opbergboxen zit al uitgezocht voor het er in terecht kwam. Het is allemaal nog heel en netjes geen vlekjes. Omdat ik voorstander ben van goede spullen een tweede leven geven besloot ik eerst de gok te wagen op Marktplaats. Maar helaas niemand leek interesse te hebben in een stel goede winterjassen, mooie spijkerbroeken of die heerlijke warme vesten. Dus de opbergboxen met kleding belande weer terug in de kast.

Hoewel de kinderen voor mijn gevoel helemaal niet zo veel speelgoed hebben. Bleek dit in werkelijkheid heel anders te zijn. Mijn gevoel is waarschijnlijk gebaseerd op het feit dat beide jongens altijd met het zelfde spelen. Zo heeft oudste een grote voorkeur voor de Lego en jongste voor de Playmobil. Daardoor staan er dus op zolder bakken vol met ongebruikt speelgoed. Die super leuke en verantwoorde houten treinbaan waar ze in werkelijkheid nooit mee spelen maar elkaars hersens in slaan. Als ze er dan eens op een blauwe maandag een prachtige baan van bouwen, maken ze ruzie om dat ene treintje waar ze toevallig allebei tegelijk mee willen spelen terwijl er nog tig andere treintjes in de bak liggen! Of wat dacht je van die 3 mega grote bakken vol met hun toet toet auto verzameling waar ze niet meer naar om kijken. Ik zette de hele verzameling op de bovengenoemde verkoopsite en geen mens die er een (fatsoenlijk) bod op deed. Dus ik zette alles weer terug in de kast.

Een verhuisdoos vol met Dora dvd’s staat er bij ons in de kast. Oudste was dol op Dora dat ontdekte we toen hij slechts 12 weken oud was. Hij werd rustig als Dora op tv was. Dus al snel schafte wij de ene na de andere dvd aan omdat je als ouders zijn de ook wel eens een ander liedje/ tekst wilde horen. Wat een verademing was het dat onze huilbaby stil was in zijn wippertje voor de televisie. Het gekrijs begon letterlijk weer als de aftiteling begon. Maar zoals met veel dingen belande zijn Dora fascinatie langzaam naar de achtergrond. Dus ik waagde de stap en zette de dvd’s op jawel de bovengenoemde website. Jammer maar helaas wilde zelfs niemand de films voor slechts een euro per stuk overnemen. Je raad het vast al, ik zette de doos terug in de kast.

Zo word het natuurlijk nooit wat met het minimaliseren bij ons. Maar het oogt wel opgeruimd 😉

 

 

 

6 thoughts on “Minimaliseren, (n)iets voor mij?

 1. Ik weet niet wat je nu van plan bent met de kinderkleding maar waar het ook goed terecht komt is de kledingbank,
  Het is een organisatie waar alleen vrijwilligers werken en waar de allerarmsten onder ons gratis kleding mogen uitzoeken.
  Het krijgt dan ook een tweede leven alleen jij krijgt er geen geld voor.

  Goetjes, Marlies

  Like

   • Dankjewel voor de tip. Ik zal eens kijken of er een kledingbank bij ons in de buurt is.
    Want ik vind het op marktplaats gewoon heel vervelend dat, als je voor een nieuwe winterjas 5 euro vraagt er mensen zijn die 25 cent bieden.

    Voor het speelgoed wat we nu te koop aan bieden, heb ik een bodemprijs. Het is erg prijzig als je het nieuw moet kopen en vind ik zonde om weg te geven. Mede met die verstande dat er komende maand een neefje geboren word. Dat houd ik het liever in de familie.

    Ander speelgoed geven wij echter wel vaak en makkelijk weg.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s