Consuminderpad

Na jaren van consuminderen en zuinig aan doen vliegt het geld er nu aan alle kanten uit. We zijn het consuminderpad kwijt! Aan de ene kant wil ik heel graag het consuminderpad weer terug op, maar aan de andere kant voelt het ook wel eens fijn om het uit te geven. Nu is het niet zo dat we er nutteloze dingen van kopen. Het geld wat we uit geven word grote deels geïnvesteerd in de woning.

Het opknappen van de gevel, opnieuw voegen, stralen en isoleren. De tuin die we hebben laten aanleggen, de dakkapel die we besteld hebben. Maar ook apparaten in huis die aan vervanging toe waren. Zo kochten we dit jaar al een nieuwe vriezer en vaatwasser. De koelkast, wasmachine en televisie hebben ook zeer regelmatig kuren. Het zal me dan ook niet verbazen als die er binnenkort mee ophouden.

Jongste zoontje is niet alleen uit zijn kleding gegroeid maar ook uit zijn bed. Zijn tenen kwamen door het voeteneinde van het bed. Tijd voor een echt grote mannen bed dus. En hops de bodem van onze spaarpot is weer in zicht. Hoe fijn het geld uitgeven ook voelt het is  wel noodzaak om het consuminderpad weer snel terug te vinden.

Hoe meer ik er over nadenk om te besparen, hoe meer er ook gedachten in mijn hoofd komen om juist dingen te moeten kopen. Besparen op de boodschappen? hup snel naar de winkel en een voorraad in slaan, want dan bespaard het? huh? Besparen op kleding? Hup snel flink de kasten vullen want dan hoeven we daar de komende tijd niet naar om te kijken…. Bij elke besparing die er in mijn hoofd opduikt, komt het geld uitgeef monster naar boven. Het lijkt wel of ik door te willen besparen eerst geld uit moet geven. Maar dat is juist de grap van besparen, het is juist de bedoeling om minder geld uit te geven. Dus niet toe te geven aan het geld uitgeef monster en niet naar de winkel rennen om de kasten vol te stouwen met kleding en voorraad. De komende tijd zal ik eens proberen of ik dat monster in mij kan temmen.

 

 

4 thoughts on “Consuminderpad

  1. Op zich zie ik geen gekke uitspattingen in je opsomming. Dus ik vind het best allemaal meevallen. Het “voordeel” van investeren in nieuwe apparatuur is dat deze (hopelijk heb je er naar gekeken!) zuiniger zijn dan de vorige generatie. En dat zie je weer terug in je stroomrekening…

    Like

    • Dankjewel voor je reactie! Het klopt inderdaad dat de nieuwe apparaten een stuk zuiniger zijn dan de oude. Echt grote en gekke uitspattingen zijn het inderdaad niet toch is het al met al een flinke uitgave.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s