Maandag

Maandag ik vind dat altijd een hele fijne dag. Er ligt een verse week voor ons. De kinderen moeten weer naar school en de week begint zoals gewoonlijk weer vol goede voornemens en ideeen. Dan in het bijzonder de maandag na een vakantie. Een lijst vol huishoudelijke klussen ligt klaar en mijn hoofd zit vol.

Om 6.40 ging de wekker. Net zoals elke andere schooldag druk ik een keer op snooze. Ik vind hetzo fijn om nog even 10 minuten rustig wakker te worden. Je te realiseren dat het bed zo heerlijk warm en zacht is. De kinderen waren vanmorgen weer optijd wakker nog voor 5 uur stond jongste al naast ons bed met de vraag of hij een filmpje mocht kijken. Nee, ga maar snel je bed weer in om nog een uurtje te slapen. Slapen doet hij dan zelden, meestal ligt hij te wachten tot hij de wekker hoort. Op de een of andere manier presteert hij het ondanks als eerste wakker te zijn altijd als laatste aangekleed beneden te verschijnen. Maar goed, aankleden dus en haar in de plooi. Hier moet u zich niet te veel bij voorstellen het is snel de borstel door mijn blonde lokken heen halen en een elastiek er in. Vervolgens tandenpoetsen en naar beneden.

Vanmorge begroete de vaat van gister mij op het aanrecht. Dus eerst boterhammen uit de vriezer voor de kinderen, een pot verse koffie zetten en de ravage opruimen. Daarna had ik de schoolbekers en trommeltjes klaar gemaakt en kwam oudste tot de ontdekking dat we in de vakantie vergeten zijn om een trainingsbroek te kopen voor de gym. Aangezien ze gym hebben in een heel oud maar vooral ook koud gebouw. Jammer maar helaas dat werd vandaag dus nog maals gymmen in een korte broek. Ondertussen de boterhammen smeren en de hond te eten geven. Kindjes aan het ontbijt? Check! Dan is het tijd om onze viervoeter uit te laten. Daarna een was in de machine te doen en voor ik het wist was het al kwart voor 8. Hoogtijd dus voor een 1e kop koffie. Na de koffie snel de kinderen poetsen, chocopasta achter oren weg boenen en de tandjes weer blinkend schoon. De brillen gepoetst en hup hup op weg naar school. Vandaag hadden we de luxe dat we met de auto naar school gingen. Er moest een zitzak mee naar oma om te repareren.

De zitzak brachten we gelijk langs oma. Om daarna thuis de tweede felbegeerde kop koffie te drinken en zelf te ontbijten. Samen met manlief dronk ik koffie en keken we het journaal toen de deurbel ging. De buurvrouw die had haar tas en de sleutels alvast in de auto gelegd en perongeluk het opslot knopje ingedrukt, haar zoontje in zijn stoeltje gezet en de auto deur dicht gedaan.Toen ze wilde instappen aan haar kant merkte ze dat de auto deur niet open wilde. Dus pleegde ze een telefoontje (met onze telefoon) naar haar moeder waar gelukkig een reserve autosleutel lag. Binnen 10 minuten stond die voor de deur en was het probleem opgelost.

Samen met manlief deed ik boodschappen met de auto want ik had gezien dat er pompoenen in de aanbieding waren voor slechts 1.29 euro per stuk. Die moesten natuurlijk worden ingeslagen. Eenmaal thuis hing ik de was op en zette een tweede machine aan. Tja en toen lag er een pompoen naar me te lonken op het aanrecht. Ik besloot om er een lekker soepje van te bouwen. Manlief lapte buiten om de ramen. Om kwart over 11 was de soep klaar en was er precies genoeg tijd om ook de 2e was op te hangen. Half 12 haalde we de kinderen uit school voor de lunch en ik lunchte met een heerlijke kom pompoensoep.

Na de lunch bracht ik een baksoep naar opa en oma. Waar schoonmoeder me vertelde dat de zitzak al gerepareerd was. Dus hebben we de zitzak gelijk maar meegenomen naar school, het kan maar gedaan zijn. Toen de jongens om 1 uur weer op school waren storte ik in. Ik had het ijs en ijskoud en was super moe. Dus kroop ik mijn bed in met een dubbeledekbed. Manlief liet me heerlijk slapen en is zelf de jongens uit school gaan halen. Om kwart voor 4 maakte hij me wakker. En nu zit ik met een  heerlijk warm kopje thee dit berichtje te schrijven. Voor het avond eten hoef ik gelukkig niet veel meer te doen de soep is immers al klaar en even opwarmen en broodjes afbakken dat gaat me nog wel lukken. Hmm, had ik me niet eerder al iets voorgenomen met balans?

Dat is gelijk ook mijn grote valkuil van de maandag. Vol goede moed begin ik aan de nieuwe week. Race ik in een ochtend gelijk door al mijn energie van de week heen en komt er daarna niets meer uit mijn handen omdat ik te veel pijn heb en te moe ben.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s