Het leven

Soms neemt het leven een onverwachtse wending. Dat gebeurde er bij kennissen enkele maanden geleden. Mevrouw werd ziek en kwam in het ziekenhuis terecht nu een ruime 2 maanden later is ze weer thuis maar met de mededeling dat ze niet lang meer heeft.

Vanmiddag ging ik samen met manlief op bezoek zonder bloemetje, want er stonden er al zoveel. Dat vind ze zo zonde vertelde ze over de telefoon. Ik wist dat ze onwijs is afgevallen en dat ze aan allemaal slangetjes hangt en toch de eerste aanblik is schrikken. Tijdens het gesprek zakte ze steeds weg. Viel even in slaap om daarna het gesprek weer te hervatten. De man die met liefde de zorg voor zijn vrouw op zichneemt en alle bijkomende regeldingen en het huishouden runt. Het heeft een diepe indruk op mij gemaakt. De liefde tussen die twee mensen zo mooi maar ook zo kwetsbaar. Het leven…

Thuis branden wij het kaarsje en hopen op verlichting voor haar, voor hem.

2 thoughts on “Het leven

  1. Poeh, dit laat maar weer eens – hoe hard ook – zien hoe vergankelijk het leven is. Het doet je weer beseffen hoe dankbaar wij moeten zijn voor een ´gezond´ leven. Fijn dat jullie haar en hem steunen door een bezoek. Dat zal hen goed doen.

    Like

  2. Triest altijd hè, om dat mee te maken. Maar ook mooi om te zien hoe de partner met zoveel liefde zijn vrouw verzorgd.
    Een bezoekje is altijd een welkome afleiding.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s