Quiet 500

In 2013 kwam de eerste editie van de Quiet 500 uit. Een glossy magazine die als tegenhanger van de Quote 500 niet de 500 rijkste mensen op somt maar de 500 armste mensen. Ik vond het toen een zeer indrukwekkend en inspirerend blad om te lezen.  Waar mensen kracht vandaan halen en hoe ze de eindjes aan elkaar knopen en toch vaak de lichtpuntjes blijven zien. De vaak verdrietige verhalen over hoe ze in deze omstandigheden terecht zijn gekomen.

quiet

Op het moment dat mij te oren kwam dat er dit jaar weer een Quiet 500 zou verschijnen wilde ik die heel graag hebben. Manlief bestelde een exemplaar voor me en afgelopen vrijdag viel hij op de mat. Dagen heb ik zitten lezen en bladeren in het tijdschrift. Soms met een lach, Er staan vooral grappige ‘reclames’ in. Een voorbeeld is een afbeelding van achterlichten van een auto met de tekst: Au, die gaat aan mijn neus voorbij… Soms ook met een traan, Ik moet zeggen dat ik het toch heel schrijnend vind dat er mensen in Nederland in zulke armoede moeten leven. Blij was ik om te lezen hoe er dingen zijn veranderd. Wat de Quiet community heeft opgezet en bereikt. Dat gaf mij een goed gevoel. De editie van 2013 had vooral een persoonlijke inkijk bij mensen. Dat vond ik minder terug bij de nieuwe editie. Toch is het zeker de moeite waard om te lezen.

Je kunt het tijdschrift hier bestellen. Nee, ik heb geen aandelen maar ik draag het wel een warm hart toe.

Ken je het tijdschrift? Wat vind je er van? ik ben erg benieuwd.

 

 

3 thoughts on “Quiet 500

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s