fiets

Volgende week is oudste zoontje jarig, dan word hij al weer 6 jaar. Bij een verjaardag horen nu eenmaal cadeaus en tja, Wat geef je een 6 jarige die geen specifieke wensen heeft en alles (en meer) heeft wat zijn hartje begeert. Manlief en ik wisten echt niets te bedenken tot we hem op zijn fiets voor de zoveelste keer voorbij zagen racen met zijn knieën tegen het stuur. Afgelopen zomer heeft manlief zijn stuur en zadel al op de maximale hoogte gezet, jammer genoeg is zoontje dat al weer ontgroeid. Hoewel hij vorig jaar ook een fiets heeft gekregen voor zijn verjaardag lijkt het ons voor dit jaar het meest nuttige en leuke cadeau wat we kunnen verzinnen.

We liepen in een bouwmarkt om hout te kopen voor de zolder. Waar we helaas niet konden vinden wat we zochten. De lengtes die ze verkopen zijn niet lang genoeg en er zit dus niets anders op dan het hout online te bestellen. Op weg naar de uitgang zag ik iets in mijn ooghoek. Een fiets? in een bouwmarkt? Zullen we even gaan kijken, opperde ik tegen manlief en al snel waren we het er over eens. Daar stond De Fiets. Een mooie stevige donkerblauwe fiets. Afgeprijsd van 279 euro naar 199 euro. Wel een duur cadeau zei ik tegen manlief. Zullen we er eerst een foto van maken en er dan even over nadenken.

Thuis bleef de fiets maar door mijn hoofd spoken. Dus besloot ik samen met manlief de foto aan oudste zoontje te laten zien. Hij vond de fiets erg mooi dus samen met manlief reed hij richting de bouwmarkt. Daar zag manlief dat er iets mis was met de buitenband van de fiets. Hij plopte namelijk uit de velg. Manlief bekeek het eens goed en dacht gezien te hebben dat de binnenband niet helemaal lekker zat. Dus vroeg hij aan personeel van de bouwmarkt of ze er even naar wilde kijken. De medewerker heeft geprobeerd de band te repareren maar het lukte niet. Manlief gaf aan de fiets best te willen kopen en dan zelf proberen te repareren maar dat als de fiets dan toch naar een fietsenmaker moet dat het dan wel een erg dure fiets word. De medewerker snapte dat zei ‘ik kan u een prijs overschrijf aanbieden’. Dat aanbod nam manlief natuurlijk meteen aan. De medewerker gaf ook aan dat als het alsnog niet zou lukken manlief de fiets altijd terug mocht brengen. Uiteraard wel binnen het retour termijn van deze bouwmarkt.

De medewerker regelde de prijs overschrijf en tot manlief zijn verbazing hoefde hij bij de kassa slechts 99 euro te betalen voor de fiets. Zoveel korting had manlief niet verwacht, wat een meevaller. De fiets werd ingeladen in de auto samen met een stuiterend zoontje. Thuis moest er natuurlijk gelijk geknutseld worden aan de band en in nog geen kwartier tijd had manlief het probleem verholpen. De binnenband van de fiets zat namelijk gedraaid. Nu staat de fiets keurig te wachten op de grote dag! Zoontje telt de dagen af.

Wat geven jullie uit aan een verjaardagscadeau?

4 thoughts on “fiets

 1. Wat een mazzel!

  Nu de kinderen nog klein zijn (oudste bijna 7) geven wij weinig uit aan cadeaus. Nog niet de helft van wat jij nu heb uitgegeven. Vaak ook cadeaus van marktplaats: (loop)fietsen en poppenwagen bijv.

  Like

  • vorig jaar kochten wij zijn fiets inderdaad ook tweedehands. Nu hoop ik stiekem dat hij met deze fiets langer toe kan en dat jongste er straks ook gebruik van kan maken.

   Like

 2. Wij geven EUR 100 per kind (zijn al wat ouder) maar er zijn ook uitschieters bij een nieuwe fiets of een laptop voor zoon toen hij naar de brugklas ging. Dochter kreeg deze in groep 7 omdat ze veel op de computer doet voor school.

  Like

  • Een laptop vind ik een prijzig cadeau. Maar ik denk inderdaad dat je er niet onderuit komt als ze ouder zijn. Dan is het wel slim om het te combineren, iets wat nodig is te geven voor hun verjaardag.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s