Speelgoed online kopen en verkopen

Het oude speelgoed van zoontjes bied ik vaak online te koop aan. Op het moment dat het verkocht is zorg ik er altijd voor dat het schoon is. Voordat het word opgehaald of opgestuurd haal ik er een doekje overheen of haal ik het door een sopje. Zelf vind ik dit  vanzelfsprekend om te doen maar blijkbaar is dit niet de standaard bij het verkopen van speelgoed. Wij kochten namelijk afgelopen week een flinke partij lego. Ik zou dit dus in de wasmachine hebben gedaan voor de verkoop. Aan de bak lego die wij hadden gekocht zat nogal een eigenaardig luchtje. Alle blokjes plakte en kleefde aan elkaar en hier en daar droop er ook een plakkerig super stinkend goedje uit. Oudste zoontje omschreef het als of er iemand in de bak had geplast. Niet zo fris dus.

Voordat ik het in de wasmachine deed heb ik het eerst allemaal uitgezocht. Dat is ook iets wat ik normaal zelf doe voordat ik het verkoop. Blijkbaar hadden de mensen die dit verkocht hadden, het niet uitgezocht.Wij vonden een flinke hoeveelheid met knex, playmobil, knikkers, plastic diertjes, een soort disco licht lamp ding en zelfs onderdelen van een wii controler en een ontvanger van een playstation singstar. Wat het ook moge zijn. Ik moet zeggen dat dit mij echt heel erg verbaasd.

Zijn de kinderen onderdelen kwijt van speelgoed? Dan word het bij ons apart gelegd tot het compleet is en dan pas weer in de juiste bak opgeborgen. Helemaal onderdelen van een wii controler lijkt mij iets wat gemist word. Daar word dan toch naar gezocht?

Nu de wasmachine een aantal extra ‘wasjes’ gedraaid heeft en de droger de blokjes allemaal heeft gedroogd kunnen de kinderen zich weer uren vermaken met frisse lego blokjes.

Hoe doen jullie dat? Maken jullie het speelgoed ook eerst schoon voordat je het verkoopt?

2 thoughts on “Speelgoed online kopen en verkopen

    • Ik heb een heel groot wasnet ( normaal gebruik ik die voor onze vitrage) die vul ik voor de helft met steentjes doe de rits dicht en dan een grote knoop in de zak voor het geval de rits open gaat. Ik zet de machine op het handwasprogramma. Het lawaai valt erg mee. De droger maakt meer lawaai. Daar doe ik eerst grote handdoeken in. En dan de zak vol steentjes, Scheelt weer wat geluid en het verkort de droogtijd.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s