Zakgeld

Nu zoontje 6 is geworden, vinden wij dat het tijd is om te beginnen met zakgeld.

De 1e zaterdag na zijn verjaardag hebben wij hem voor de eerste keer zakgeld gegeven. Hij krijgt van ons een bedrag van 0,50 euro per week. Wij hebben hem de uitleg gegeven dat dit zakgeld is om te sparen en op te maken. Dat hij er af en toe iets kleins van kan kopen als hij wat leuks ziet of dat hij door kan sparen tot een groter iets. Nu is 0,50 euro natuurlijk geen wereld bedrag en zal hij voor zijn o zo gewenste LEGO piratenschip wel een paar jaar moeten sparen. Dat sommige dingen duurder zijn dan andere dingen heeft hij wel door.

Al vaker kreeg hij zo nu en dan een centje van ons voor in zijn spaarpot. Als wij hem dan lieten kieze welk centje hij graag wilde hebben dan koos hij steevast voor het gene met de meeste waarde. Ook het verschil tussen een munt en een briefje wist hij te benoemen. Zo konden wij hem niet voor de gek houden met een 5 cent muntje en een briefje van 5 euro. Maar er staat toch allebei een 5 op? Dat is dan toch het zelfde? Nee, hij weet dondersgoed dat 5 euro veel meer is. Hierdoor hebben wij besloten dat het tijd is om te starten met zakgeld. Ik ben heel erg benieuwd wanneer en waaraan hij zijn eerste zakgeld zal uitgeven.

Wanneer zijn jullie begonnen met zakgeld?

2 thoughts on “Zakgeld

    • Wat een leuk stuk heb je over het geven van zakgeld geschreven. Wij hebben gekozen voor 50 cent om te kijken hoe zoontje er mee omgaat. Zo leert hij dat sommige dingen echt heeeel veel geld kosten en dat Lego dus een zeer waardevol iets is als hij dat krijgt. Dit bedrag is puur om uit te geven hij hoeft nu nog geen potjes te vullen voor verjaardagscadeaus voor vriendjes oid.
      We zullen het bedrag langzaam aan gaan verhogen. Dan is het inderdaad de bedoeling dat hij het geld leert verdelen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s