Schoentje zetten

Nu de sint weer in het land is mogen onze kinderen hun schoentje zetten. Maar dan rijst er bij mij al snel de vraag, hoe vaak mogen ze hun schoen zetten en wat doen we in hun schoentje?

Omdat het voor beide kinderen nogal wat spanning geeft dat de sint in het land is wil ik het een beetje beperken. Zelf denk ik dat 3x hun schoen zetten toch wel de max is. En wat doe je dan in de schoen? Ik kan me herinneren dat ik er zelf vroeger een mandarijntje of een handje pepernoten in kreeg. 1x in de sint periode zat er dan een luxe cadeautje in een set stiften van het merk bruynzeel waar we dan een heel jaar mee moesten doen. Want die stiften kon alleen sinterklaas kopen. Ik was daar dan ook heel zuinig op.

Nu zie ik kindjes op het schoolplein lopen die een doosje Lego of Playmobil in de schoen hebben gekregen. Daarvan krijg ik al snel het gevoel dat ik de jongens te kort doe door een mandarijn in hun schoen te stoppen. Bang voor de confrontatie met de kinderen met vragen waarom krijg die Lego en ik een stuk fruit? Ondanks dat ik zelf juist herinner hoe smaak vol de mandarijn was uit het schoentje. Die vond ik echt 10x lekkerder dan die van de fruitschaal. Ik sta een beetje in twee strijd. Wat wil ik mijn kinderen mee geven over het sinterklaas feest? Draait het allemaal om grote cadeaus, dat is wel waar een doos lego bij mij onder valt. Zelfs al heeft iemand daar maar een euro voor betaald in de uitverkoop. Of wil ik toch vooral mee geven dat het draait om de gezelligheid?  Met in mijn achterhoofd een zoontje die zo blij was met zijn snelbinders denk ik dat wij het dit jaar vooral klein en gezellig houden.

Wat vinden jullie een passend schoen cadeau?

9 thoughts on “Schoentje zetten

 1. Stickers, een belleblaas, klein potje klei, vliegtuigje dat je inelkaar moet zetten voor 40 cent bij de P.RImera. schaartje van de A.ction.
  Mijn jongste kind werd altijd erg gelukkig van een sinterklaas chocolade lollie. 10 stuks voor 99 cent. Kreeg hij er elke keer een.
  Bij ons mochten ze op dinsdag en zaterdag de schoen zetten.
  Maar nu zijn ze allemaal te groot. 24, 22, 16, 12…..

  Like

 2. Wij deden meestal iets te snoepen in de schoen omdat dit toch een extraatje is. En soms een klein cadeautje.
  Zoiets als een vel stickers, een vierkleurenpen, of iets dergelijks.
  Het zijn geen dure dingen maar kinderen vinden ze doorgaans super leuk.
  Ze hebben meteen iets om ook op school te laten zien.

  En twee keer per week de schoen zetten was onze vuistregel.

  Like

  • Ik wacht nog even tot zoontjes vragen wanneer ze weer hun schoentje mogen zetten. Ik vermoed zomaar dat als ik het niet aan bied dat ze er niet over beginnen. Het is namelijk best spannend dat er iemand iets komt brengen in huis terwijl je zelf ligt te slapen… Deze keer was het niet echt een succes zoontje heeft amper een oog dicht gedaan.

   Like

   • Dat zie ik ook bij mijn nichtje, die vind het idee dat Sint en de Pieten binnenkomen terwijl zij slaapt echt niets..
    Haar voorstel was om hem in de schuur te zetten (dat is dan 3 jaar) Dat wordt nu gedaan..
    Geloof dat ze hem 1 of 2 keer per week zetten, Als papa en mama het vaker voorstellen is het nee, want er zijn ook andere kindjes en ze kunnen niet zo vaak alle kindjes doen.
    Het zetten van de schoen zelf vind ze wel super leuk en het cadeautje uiteraard ook, wat het ook mag zijn alles is leuk 🙂

    Like

 3. Zaterdag hadden ze een koptelefoon in hun schoen. Van de action voor 6 euro.. Zo kunnen ze ongestoord op de ipad ieder wat anders kijken en een zakje sinterklaas spekjes.

  Aankomende zaterdag hebben ze een leesboek/voorleesboek in hun schoen. Dit cadeau vind ik zelf qua waarde wat groot voor in de schoen, maar ik weet dat ik zaterdag de hele middag mag voorlezen bij de jongste en dat ik de oudste niet zie en hoor.

  De week erop een knutselpakket je. Deze compenseert weer het cadeau van de week ervoor. Was 2,50.

  Ze zetten bij ons 1x per week hun schoen.

  Hier bewust geen meuk. Dat is leuk voor een middag en daarna is het kapot of vergeten. Zonde van het geld. En ik vond het vroeger verschrikkelijk om een mandarijn in mijn schoen aan te treffen dus mijn eigen kinderen krijgen die ook niet. Die liggen wel op de fruitschaal.

  Like

  • Dankjewel voor je uitgebreide reactie! Leuk om te lezen hoe jij het doet en waarom.

   Hahaha grappig dat je juist aan geeft dat je dat verschrikkelijk vond. Ik weet dat mijn jongens er dol op zijn en het wel zullen waarderen. Vorige week met Sintmaarten lopen kozen ze ook elke keer voor de mandarijn in plaats van snoepjes (als die keuze er was).

   Iets te knutselen zal hier ook zeker in de smaak vallen daar kunnen ze zich heel lang mee vermaken. Een boek vind ik iets voor op pakjes avond. Inderdaad omdat het voor mij onder een groot cadeau valt. Net als een koptelefoon, je geeft aan dat je kinderen beide een eigen iPad hebben? hoe oud zijn je kinderen als ik vragen mag?

   Wat betreft de goedkope prullen ben ik het helemaal met je eens dat ze snel stuk gaan en dat die daardoor juist zonde zijn van je geld.

   Like

 4. Ze hebben geen eigen ipad maar gebruiken de ipad van mijn man en die van mij. Dus er zijn er twee in huis. Mijn kinderen zijn 7 en 4 jaar oud. Het is zeker een luxe en dat realiseren wij ons goed.

  Heerlijk toch iedereen doet het op zijn eigen manier. Ik probeer altijd een beetje in het midden te blijven hangen. Ze krijgen geen spelcomputer in de zak van sinterklaas 😉 en de heelys en de hatchimal krijgt mijn dochter ook niet.

  Het gaat om de sfeer. Mijn oudste weet nog steeds dat zwarte piet handdrukken heeft gezet op de meterkast deur. Dat was echt cool he mam.

  Like

  • Wat leuk dan zijn jou kinderen in de zelfde leeftijdsfase als de onze, jongste is 4 en oudste 6. Een sinterklaas feest gaat inderdaad vooral om de sfeer. Het is toch helemaal prima dat iedereen het op zijn eigen manier viert, ik vind het alleen maar leuk om te lezen hoe een ander het viert en er over denkt.

   Ik wens je een gezellig sinterklaasfeest.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s