Premie zorgverzekering 2017

Nu het einde van het jaar langzaam nadert, breekt de tijd weer aan om zorgverzekeringen te vergelijken. Bij ons lag de enveloppe eerder deze week op de mat met de nieuwe premie voor 2017. Het zal u niet verbazen dat de premie wederom omhoog is gegaan in vergelijking met 2016.

Wij hebben beide de basisverzekering met een aanvullende verzekering ook hebben we een stukje tandarts verzekering. Over de tandarts verzekering heb ik zo mijn twijfels. Zullen we die in het pakket houden of toch er uit gooien? Dit jaar betalen we 19,50 per persoon voor een vergoeding tot maximaal 500 euro. Komend jaar zal dit 21,50 per persoon gaan kosten. Dat houd in dat we er over een jaar 258 euro aan de verzekering betalen om 500 euro vergoed te krijgen. Nu maak ik dit zelf dus niet op en lonkt het om de verzekering er uit te gooien. Aan de andere kant als je een wortelkanaal behandleing moet ondergaan lopen de kosten snel op en is zo’n verzekering best fijn. Voor de kinderen valt de tandarts onder de basisverzekering dus hoef ik daar verder geen rekening mee te houden.

Voor de basisverzekering  betalen we nu 111,50 per persoon en die zal komend jaar 120,50 gaan kosten. Omdat ik best wat gebruik maak van fysiotherapie is het in mijn geval voordeliger om een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit jaar kost het aanvullende pakket ons 13.50 per persoon komend jaar zal deze 14,95 euro gaan kosten. Ook manlief heeft een aanvullende verzekering maar heeft hier afgelopen jaar geen gebruik van gemaakt. In 2015 had hij geen aanvullende verzekering en liepen de kosten al snel op door een ongeval op zijn werk. Dus deze houden we er maar in een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en zijn werk is zeer risico vol.

Onder de streep betalen we nu in 2016 144,50 per persoon. In 2017 zal dat 156,95 worden mits we de tandarts verzekering aanhouden. Laten we het tandarts stukje er uit halen komt het totaal bedrag op 135.45 per persoon. Dat zou betekenen dat we minder maand premie moeten betalen aan de verzekering. Die 21,50 per persoon zullen we dan in het zorgkosten potje storten op onze spaarrekening. Totaal zal de zorgverzekering ons 12,45 euro per persoon meer in de maand gaan kosten. Voor manlief en mij samen is dat maar liefst een stijging in de vaste lasten van 24,90 euro per maand en 298,80 per jaar!

Wat zouden jullie doen? De tandarts verzekering behouden of zelf een spaarpotje opbouwen ter behoeve van de tandartskosten? Hebben jullie de nieuwe premie al ontvangen?

2 thoughts on “Premie zorgverzekering 2017

 1. In mijn geval behoud ik zeker mijn tandartsverzekering. Ik denk ook verder je kan het er makkelijk afhalen maar wie zegt dat je hem weer gemakkelijk kunt afsluiten? Basisverzekering zijn ze je verplicht om je als nieuwe klant aan te nemen aanvullend niet.

  Ik ga per maand 12 euro omhoog en via een thuiszorgorganisatie krijg ik korting bij mijn huidige verzekering totaal 10%.

  Weetje linksom of rechtsom je moet toch betalen.

  Like

  • Ja betalen moet toch, binnenkort zal ik er nog eens een berichtje aan wijden. Heb vandaag namelijk ontdekt dat je ook collectief kunt verzekeren zonder een werkgever. Dit houd voor ons in een korting van 8%. Hier ga ik even achter aan komende week. Word vervolgt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s