Grote besparing op de zorgverzekering

Al jaren hebben wij bij dezelfde zorgverzekering. 1x hebben wij de stap gewaagd en zijn we overgestapt naar een andere maatschappij. Heel hard hollend gingen wij een jaar later weer terug naar onze oude vertrouwde verzekeringsmaatschappij.

Behandelingen die we moesten uitstellen omdat die niet vergoed werden. Zoontjes die niet naar logopedie konden ivm een hoge eigenbijdrage en noem maar op. Nee wat zorgverzekering betreft blijven we zitten waar we zitten.

Het is helaas niet de goedkoopste verzekeraar en we betalen dan ook een pittige maand premie. Dit jaar betalen we voor ons gezin 289 euro per maand. Maar daar tegenover staat dat er nooit gezeur is over vergoedingen. Alles word gedekt en met een happerend lijf wat ik heb is dat wel zo fijn. Groot was onze schrik wel op het moment dat de nieuwe premie op de mat lag. Komend jaar moeten we maar liefst 313.90 euro per maand ophoesten voor dezelfde verzekering.

Na nog eens goed overwegen besloten manlief en ik dat we het tandarts pakket omlaag halen van 500 naar 250 euro vergoeding. Of dit toereikend is zal komend jaar blijken. Maar dan nog bleef er een flink bedrag aan premie over. Meer snijden in aanvullende verzekeringen is niet gunstig en zal juist duurder uitpakken.

Nu bieden werkgevers vaak de mogelijkheid om bij collectief aan te sluiten en daardoor korting te ontvangen op de te betalen zorgpremie. Maar wat als je zoals mij een (Wajong) uitkering ontvangt? Dan kun je, je niet aansluiten bij een collectief toch? Ik besloot op onderzoek uit te gaan.Na een rondje op net internet kwam ik de oplossing tegen voor ons. Namelijk de site: http://www.zorgvoorkoopkracht.nl

Er is namelijk een initiatief opgezet waarbij je, je geheel kosteloos kunt aanmelden. Maar meestal is het aanmelden niet eens nodig om gebruik te kunnen maken van het collectief. Ik bekeek het aanbod en zag dat onze verzekeraar er tussen stond. Ik besloot het eens te doorlopen om te kijken wat het met de premie zou doen. Al snel zag ik dat het voor ons maar liefst 11 euro per persoon per maand korting zou op leveren. Als gezin dus een korting van 22 euro per maand.( kinderen zijn immers gratis mee verzekerd) Samen met het tandarts pakket wat we aanpasten kwamen we op een totaal te betalen premie uit van net geen 273 euro.

Dat scheelt ons vergeleken met het nieuwe premie aanbod van 313,90- 273 euro, 40,90 euro in de maand. Vergeleken met de premie die we dit jaar betalen 289-273 euro, 16 euro. 16 euro per maand komt toch op een 192 euro per jaar wat we minder aan premie betalen. Dit geld gaat uiteraard regelrecht het zorg kosten potje in voor onvoorziene dingen en het eigenrisico.

Wat gaan jullie betalen aan premie volgend jaar? En wist je van het bestaan van deze site?

 

7 thoughts on “Grote besparing op de zorgverzekering

 1. Hartelijk dank voor het vermelden van de site voor de collectiviteitskorting. Ik had de site ook gezien, was vervolgens de naam ervan vergeten en nu zie ik hem weer. Zelf zit ik wel in een collectief maar dat wil niet zeggen dat dat het beste/goedkoopste is. Ik ben nog aan het rondkijken voor volgend jaar. Ik kom gelukkig zelden bij een huisarts of dokter.
  Fijn voor jullie dat je op deze manier toch kunt besparen op de ziektekostenverzekering.

  Like

 2. Wat een mooie meevaller. Ik had al van die site gehoord. Via mijn werkgever ben ik collectief verzekerd. Laatst heb ik nog een snelle vergelijking gedaan op independer, omdat een collega zei dat ze veel goedkoper kon, maar ik kwam alleen maar duurder uit. Ik laat het maar zo hoor. Zo zijn wij een keer gewisseld van energieleverancier, ondanks alle beloftes waren we duurder uit! Snel weer terug.

  Like

  • Ja daar ben ik ook altijd erg terug houdend in, het overstappen dan. Meestal beloven ze inderdaad goedkoper te zijn maar is dit niet het geval. Wij hebben een excel waar we dan hun gegevens invoeren en dan is het heel snel te zien of ze goedkoper zijn of niet. Dit was nooit het geval tot we een aantal maanden geleden inderdaad een voordeliger aanbod ontvingen en we zijn voor het eerst overgestapt.

   Bij de verzekeraar zitten wij prima dus stappen nu over naar dezelfde verzekering alleen met een korting.

   Like

 3. Ik heb die site bekeken maar het kan voornamelijk als je zzp’er of ondernemer met personeel bent.
  Je moet meestal een kvk nummer invullen. Maar misschien is dat ook van toepassing op jullie?

  Like

  • Ik heb ook nog even gekeken op die site maar bij de meeste kan iedereen terecht. Wel wordt voor zzp’ers of ondernemers soms een andere korting gegeven en dan is een kvk nummer nodig. Zelf ben ik gewoon in loondienst en mijn werkgever biedt een collectief aan. Maar zelfs dan kan het soms goedkoper zonder collectiviteitskorting. Ik ben nog zoekende.

   Like

  • Bij de verzekeraar waar wij onze verzekering hebben afgesloten heb ik geen kvk nummer oid in hoeven vullen. Ik kon gewoon via boven genoemde site overstappen naar onze huidige verzekeraar alleen dan met de korting..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s