Schoolgeld

Daar was hij weer de jaarlijkse rekening van het schoolgeld. Dit jaar bedroeg de rekening 35 euro per kind. Voor ons betekent dat, dat we 70 euro mogen overmaken naar de ouderraadvereniging. Behalve een verzoek tot betalen zat er deze keer ook een brief bij gericht aan de ouders die het niet ruim hebben. Op vertoon van een speciale pas van onze gemeente die mensen met een bijstandsuitkering  ontvangen, kunnen ouders vrijstelling aanvragen voor het betalen van het schoolgeld. Dat pasje geeft ook korting op zwemles en andere diverse sporten voor kinderen. Een fijn initiatief voor deze mensen!

Al eerder schreef ik over een gezin wat het schoolgeld niet kon betalen. Helaas heeft dit gezin geen pas omdat ze geen bijstandsuitkering ontvangen en geen gebruik maken van de voedselbank. Voor de zoveelste keer zullen ze tussen wal en schip raken. Te kort verdienen om het te kunnen betalen en te veel om kwijtschelding te ontvangen. Waarschijnlijk zal het ook een combinatie zijn van verkeerde keuzes maken op het verkeerde moment. Ze doen er nu alles aan om de fouten te herstellen ( schulden) hebben meerdere banen dus ik begrijp heel goed dat het zuur is voor ze.

Verder vind ik de hoogte van het schoolgeld erg meevallen. Voor die 35 euro gaan de kinderen op schoolreisje, naar het theater, museum, vieren ze sinterklaas en kerst en hebben ze waarschijnlijk nog meer uitstapjes die ik nu vergeet op te noemen. Al met al is het een koopje.

hoeveel schoolgeld betalen jullie? En word daar dan ook het schoolreisje van betaald?

2 thoughts on “Schoolgeld

  1. Schoolgeld is dit jaar 40 euro en vanaf volgend jaar 45 euro. Groep 8 betaald 75 euro extra ivm schoolkamp. De overige uitjes gaan vanuit het Schoolgeld.

    Je weet dat je Schoolgeld eraan komt. Als je elke maand 4 euro per kind apart zet kom je een heel end.

    Like

    • Ja dat vind ik ook. Ze hebben nu nog 1 kindje dus met 1 euro in de week in een potje hebben ze al meer dan genoeg maar die ruimte moet je wel maken in je budget.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s