Hallo december!

Het is alweer december. De laatste maand van dit jaar is aangebroken. Dus ik bedacht me, waarom wachten tot het nieuwe jaar om een start te maken met de goede voornemens? Dat kan toch ook prima in de laatste maand van het jaar? Mocht het nou niet helemaal lukken kunnen we in januari altijd in de herkansing.

Normaal doe ik niet aan goede voornemens, ik bedenk vaak wel een aantal doelen voor het komende jaar. Dit jaar zou bijvoorbeeld in het teken staan van balans. Ik geloof dat er nog nooit een jaar is geweest waarbij ik zodanig uit balans ben geweest dan dit jaar. Misschien moet ik mijn focus er niet op leggen en komt de balans vanzelf weer terug in mijn leven.

Deze maand wil ik de financiële doelen eens op een rijtje zetten. We willen zoveel maar wat gaan we realiseren in 2017? We kunnen niet en de dakpannen vervangen, aflossen op de schuld of hypotheek en een buffer aanleggen. We moeten knopen door hakken. Daarbij ons maandoverzicht aanpassen met de nieuwe bedragen.  Al enige tijd overweeg ik om jullie een inkijkje te geven in ons huishoudboekje. Wat komt er in en wat gaat er uit.

Ik wil gezonder eten, een nogal breed begrip maar wat ik voor ogen heb is gevarieerder eten met meer groente en fruit. Minder snacken. Deze maand wil ik proberen te werken met een maand menu inplaats van een week menu. Ik merkte namelijk dat ik vaak uit gemak het menu van de vorige week even door elkaar husselde en we daardoor vaak het zelfde op tafel hadden staan. Niet bevordelijk voor de eetlust waardoor we savonds eerder geneigd zijn om wat lekkers te halen, chips, chocolade oid. Hopelijk heeft het maandmenu ook een positief effect op de hoogte van het boodschappen budget.

Deze maand staat er hoog op mijn wensenlijstje quality time met manlief. Omdat ik merk dat de kinderen overdag en snachts heel veel aandacht op eisen. Wat ze uiteraard ook verdienen! Vooral oudste staat door alle feestdagen onder hoogspanning. Daardoor hebben manlief en ik bijna geen tijd voor elkaar. Hoogtijd om even op te laden. Hoe we dat precies gaan indelen weet ik nog niet. Misschien dat de kinderen een keer overblijven op school zodat we een ochtend weg kunnen. Nu ik dit zo opschrijf merk ik pas hoe erg ik hier naar uit kijk.

Wat zijn jullie plannen voor deze laatste maand van het jaar?

Dit bericht was geplaatst op 1 december 2016. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie

One thought on “Hallo december!

  1. Niet veel eigenlijk. Vooral rust creëren denk ik is heel belangrijk hier. De patiowoning van mijn net overleden schoonvader moet leeg geruimd worden, maar daar zijn we ons allemaal voor aan het opladen. Onze financiële doelen hebben wij ruimschoots gehaald.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s