Door werken na pensioen

Hoewel veel mensen er niet over na moeten denken om door te werken na de pensioendatum had ik een gesprek met iemand die nu na zijn pensioen nog steeds aan het werk is.

Simpel weg omdat hij naar eigen zeggen zoveel plezier heeft in zijn werk, lichamelijk prima in orde is en werken een fijne dagbesteding vind.

Hij werkte voorheen voor een groot bedrijf wat ketels plaatst en onderhoud. De werkdruk was enorm en hij moest vele adressen af op een dag. Zoveel adressen dat hij vaak in zijn eigen tijd het werk af moest maken. Zo werkte hij regelmatig een uur of 4 langer. Onbetaald! Nu hij met pensioen is, is hij verder gegaan als zzp’er en laat zich inhuren om onderhoud uit te voeren aan ketels. Hij zegt nu bijna geen werk druk te ervaren aangezien hij zelf de planning maakt. Daarbij vertelde hij ook dat hij van oktober tot maart werkt en de rest van het jaar wel vrij neemt aangezien er dan bijna geen onderhoud word uitgevoerd.

Lijkt het jou wat? Door werken na je pensioendatum?

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Door werken na pensioen

  1. Mij lijkt het wel wat om eerder te stoppen dan het moment waar ik AOW krijg (67,5 jaar). Ik werk nu 40 jaar en ben op m’n 17e begonnen. Het gaat waarschijnlijk wel lukken om een paar jaar eerder te stoppen. Ik heb geen hekel aan mijn werk maar de druk is tegenwoordig groter dan vroeger.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s