Kabouterpad

Het voordeel van ploegendienst is, dat manlief soms ook door de week dagen vrij heeft. Dus wij plande een gezinsuitje op een woensdagmiddag. Smorgens stond manlief ijverig glutenvrije en melkvrije pannenkoeken te bakken terwijl ik een simpele groentesoep maakte en de rest van mijn energie op spaarde voor de middag.

We haalde de jongens niets vermoedend uit school en reden direct door richting de Schoorlse duinen waar het Staatsbosbeheer een heus kabouterpad heeft aangelegd. We melde ons bij de balie waar we een tasje ontvingen met benodigdheden, een plattegrond, een opdrachten boekje, een kralenketting, een speciaal vogelfluitje en spiegeltje. Ook kregen we voor onder weg drinken mee en wat lekkers. Beide jongens kregen een prachtige rode kaboutermuts en een kabouterspeldje. We betaalde voor ons gezin 22,50 euro waarvan we 10 euro van terug kregen als borg na het inleveren van het rugzakje.

De ketting die we kregen gaf de weg aan die we moesten lopen. Een kleine kraal in een bepaalde kleur gaf een paaltje aan waar we naar opzoek moesten en een grote kraal was een kabouter waarbij we een opdracht konden doen. De opdrachten waren erg leuk en divers, van zandwagentjes vullen, natuur tekeningen maken, paddenstoelen bekijken, vogels oproepen met het speciale fluitje, verschillende blaadjes zoeken tot een hoge berg beklimmen. Onderweg namen we pauze en smulde van de pannenkoeken die manlief had gebakken. Ondanks dat het regende hadden wij er bijna geen erg in. Het bos waar we in liepen beschermde ons voor de meeste regendruppels. De kinderen vermaakte zich heerlijk. Het rondje liepen wij in ongeveer 2 uur. Dit zou sneller kunnen maar ook veel langzamer het is maar net hoeveel tijd je aan de opdrachten besteed en of je net als ons ook tussen door gaat lunchen.

Eenmaal weer thuis waren we allemaal moe en rozig. Ik was dan ook super blij met de soep die al klaar stond en die ik dus alleen nog maar even hoefde op te warmen. Al met al was het een heerlijke middag.

Hebben jullie wel eens gehoord van het kabouterpad? Zo ja, ben je er wel eens geweest? Wat vond je er van?

2 thoughts on “Kabouterpad

  1. Toen ons Marietje 6 werd hebben we dat als feestje gedaan met een stel meiden. Heel leuk! Ik had toen zelf voor ieder kind een rugzakje gekocht voor 0,50 cent bij een winkel die er uit ging en gevuld met een pakje drinken en een zakje chips.
    Dat pad van jullie klinkt ook heel leuk met die ketting! Ook zo duidelijk omdat je dan al weet hoe lang het nog duurt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s