Sinterklaas

( omdat het publiceren niet helemaal goed is gegaan, kun je nu een week later terwijl alles en iedereen al vol in de kerstsfeer is nog ons sinterklaasfeest verslag lezen.)

5 december de dag van het sinterklaasfeest, vol pieten, pakjes en pepernoten. Dagen hebben we afgeteld naar deze dag. Nou ja eigenlijk naar morgen want dan is de goedheiligman weer op weg naar zijn o zo geliefde Spanje.

Afgelopen vrijdag barste de bom in huize blogaanmnbeen de vele spanningen rond het sinterklaas gebeuren eiste zijn tol. Het bijna niet slapen van jongste zoontje en een overprikkeld oudste zoontje maakte de dagen steeds moeizamer. Dus na de grote ontploffing besloot ik even met oudste zoontje te praten over sinterklaas. Hij zat vol met vragen want hoe kan iemand zo oud worden? Nou schat hoe denk je dat het kan? Heel voorzichtig probeerde ik het zoontje zelf te laten invullen. Denk je dat iemand zo oud kan worden. Nee maar sinterklaas wel. Oké. Lieverd hoe denk je over de paashaas? Nou die bestaat natuurlijk niet, mam doe niet zo raar. En de kerstman dan? Nee die ook niet. En nee klaasvaak ook niet want dat zand in je ogen dat komt omdat er snachts mindertraan vocht word aangemaakt blablabla en zo kreeg ik de hele theorie te horen over klaasvaak die een verzinsel is. Maar lieverd denk je dat als al die andere eigenlijk niet echt zijn en een soort van spel, verzinsel en verkleden mensen zijn dat sinterklaas dan echt is? Nee, maar juf zegt het.

Daar zit je dan als moeder, je kan natuurlijk nooit op tegen de juf. Want juf is een soort heilige en die verteld altijd de waarheid. Tenminste in de ogen van mijn zoontjes zeker. Dus ik vertelde hem dat sinterklaas een verklede meneer is. Dat de pieten geschminkt zijn. Dat papa en mama de cadeautjes kopen en de schoenen vullen en toen zag ik zo’n grote opluchting op zijn gezicht. En toen stapte jongste de slaapkamer in. Ik had helemaal niet doorgehad dat hij ook naar boven was gekomen en in de hal had staan luisteren naar het gesprek wat ik had met oudste. Hoewel hij ons heeft horen praten en ik beide op het hart heb gedrukt dat dit ons geheim is. Geloofd jongste niet wat ik vertelde. Want juf zei!!! Dat klopt lieverd dat zegt juf, en je hebt helemaal gelijk de pieten komen echt op school maandag.  Wat zouden jullie ervan vinden dat we vanavond al pakjesavond vieren? Ja, joepie.

Dus op vrijdag avond toen ik de jongens een voor een onder de douche hielp en ze in hun pyjamaatjes hees zette manlief de zak met pakjes in de hal. Belde hij zijn vader met de vraag of hij over een kwartier op het raam wilde bonken. We waren nog maar net beneden of het gebonk klonk al. De jongens snelde naar de hal en ons ontspannen Sint feest kon beginnen nadat ik een vette knipoog kreeg van oudste.  We besloten om een kleuren dobbelsteen te gebruiken. Als er blauw gegooid werd mocht diegene een pakje pakken voor iemand anders. Het was gezellig en ontspannen. Voor ieder waren er 3 pakjes althans dat was de bedoeling, de Sint was mij vergeten. Helaas was het niet goed door gekomen bij manlief dat ik dit jaar echt niets voor mezelf zou kopen. De kinderen waren erg blij met hun cadeautjes. Omdat we kozen voor 3 dingen hebben we alles goed overwogen gekocht en zijn we echt opzoek gegaan naar iets wat ze heel graag wilde hebben of waarvan we dachten dat ze het leuk zouden vinden. De blij verraste gezichtjes tijdens het openmaken van de pakjes waren een genot om naar te kijken.

Hoe was jullie sinterklaasfeest?

2 thoughts on “Sinterklaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s