Gebroken masker

Mijn masker. Het masker wat ik elke dag opzet zodra ik een voet naast mijn bed zet. Het masker van de vrolijke ik. Het masker van de gezellige ik. Het masker wat o zo vertrouwd is voor de buitenwereld,  voor de kinderen en zelfs voor manlief.  Het vertoonde de laatste maanden al wat barsten. Het leek wel steeds iets verder te scheuren. Tot het kapot viel. Op de grond in duizend stukjes. Nu ziet de buitenwereld mij. Manlief en de kindereraamn zien mij. Totaal uitgeput en op. Niet meer in staat om vrolijk en gezellig te zijn en de schijn op te houden, mijn pijn te verbloemen. Want fk hey! Wat doet mijn lichaam zeer, en wat heb ik daar de pest in en vooral wat ben ik ontzettend moe.

Juist op het moment dat mijn masker in duizend stukjes brak, knapte ook het zolder raam. Scherven brengen geluk toch? De scherven van mijn masker ruim ik op en gooi ik weg. Lijmen heeft geen zin, de wereld moet voortaan genoegen nemen met mij.

10 thoughts on “Gebroken masker

 1. Ach meisje….
  Ik kan alleen mee je meeleven en je een knuffel vanaf dit toetsenbord geven.
  Weet je, maskers blijven nooit heel, nooit!
  Soms verruil je het masker voor een ander, maar ook dat blijft niet heel.
  Je echte gezicht ,jij , bent veel belangrijker! ook al is dat gezicht nu getekend door pijn , verdriet en angst.Als mensen je zien zoals je echt bent kunnen ze ook hulp aanbieden, troost zijn, en er voor je zijn. Echt!
  \ik hoop dat je zelf ook wat meer rust gaat krijgen, het masker op houden kost zoveel energie!
  kalm aan, veel sterkte en een dikke knuffel vanuit hier.
  Groetjes van Marie( met veel maskers, vergeeld, stuk en weggestopt en nu te zien met veel littekens, en enkele verse wonden… )

  Like

 2. Houdt toch eens op met dat masker, je helpt er niemand mee. Dat masker kost je je lijf die je zo nodig heeft voor jezelf en je gezin. Laat die domme buitenwereld.
  Wwlke stap je ook zet, welk k;opje je ook buitelt: je zult het nooit goeddoen!
  Geef eraan toe, accepteer je grens voor dát moment en koester hem als je hem weer eens kunt verleggen!
  En nu vooral rustig opknappen!

  Like

 3. Pingback: Terug naar de basis | Blogaanmnbeen

 4. Pingback: Open boek | Blogaanmnbeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s