Aflossing op de hypotheek

Zo aan het einde van het jaar kwamen manlief en ik tot het besef dat we dit jaar nog geen enkele aflossing hebben gedaan op de hypotheek. Oorspronkelijk was dit ook niet het plan dit jaar. Toch kriebelde het. Mensen die aflossen op de hypotheek zullen het vast wel herkennen. Een soort onbedwingbare behoefte, haast een verslaving te noemen.

Hoewel we ook een lening hebben lopen met een hogere rente en het verstandiger zou zijn om hierop een extra aflossing te doen, hebben we gekozen om een kleine aflossing te doen op onze aflossingsvrijehypotheek. Simpel weg omdat het een fijn gevoel is dat deze niet stil staat. Hoe klein de aflossing ook is, is het fijn dat de hypotheek schuld lager is dan aan het begin van het jaar. Dus berekende we wat we komende maand ongeveer nodig zullen hebben voor de verbouwing op zolder.  Plus wat extra geld voor onvoorzien en inplaats van het bedrag op de spaarrekening te parkeren of uit te geven aan het kerstdiner hebben we het overgeboekt naar de hypotheek versterker. Daarmee staat de teller van onze aflossingen dit jaar op 250 euro. Weer 250 euro waar we nooit meer rente over hoeven te betalen een fijn gevoel!

Hebben jullie dit jaar afgelost op de hypotheek?

 

6 thoughts on “Aflossing op de hypotheek

  1. Alles wat je aflost is weg en komt nooit meer terug. Wij hebben heel veel afgelost, maar dat lees je in mijn blog. Wij hebben het roer omgegooid en spaarpolissen vrijgeboekt en dat geld wordt in gedeeltes afgelost tot aan het boetevrije bedrag.

    Like

  2. Fijn om toch nog een aflossing te doen. Ondanks dat wij al dit jaar al wat hadden afgelost op de hypotheek, maar vooral op de restschuldlening kriebelde het toch om in december nog een aflossing te doen. Vooral om dan op een mooi rond bedrag uit te komen aan extra aflossingen dit jaar.
    Maar ik heb me kunnen bedwingen en heb het niet kunnen doen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s