Het perfecte cadeau voor een creatieve perfectionist

Dat ik een perfectionist ben zullen de gene die al langer mee lezen vast niet zijn ontgaan. Dingen zijn in mijn ogen (bijna) nooit goed genoeg. Dingen wil ik graag op mijn manier en wel perfect. Dat dit een utopie is en dat het is iets wat niet vol te houden is, ben ik inmiddels ook wel achter. Sommige dingen zijn niet perfect. Soms is goed ook prima. Sterker nog, in 99% van de gevallen is goed ook goed genoeg. Nee, dan is het niet perfect.

Maar goed ik zou een stukje schrijven over het super leuke en uitdagende cadeimage2au wat ik heb gekregen van manlief voor de kerst. Eigenlijk zouden wij geen cadeaus doen, maar manlief vond dat hij wat goed te maken had aangezien hij met sinterklaas vergeten was iets voor mij te kopen. Ik kreeg van hem een boek van Keri Smith met de titel wreck this journal. Een boek waar je, je heerlijk creatief mee kunt uitleven. Op elke bladzijde staat een gekke, leuke, rare, vreemde over de top opdracht. De opdrachten kun je uitvoeren op jou eigen manier. Het is de bedoeling dat je, je niet laat leiden door je perfectionisme maar gewoon creatief bezig bent.

Zo staat er op een van de eerst bladzijde dat je de rug van het boek moet breken. En dat vond ik toch wat lastig. Dan heb je een prachtig mooi nieuw boek en dan maak je het stuk. Adem in, adem uit en krak. Check! De rug van mijn wreck this journal is gebroken. image1Daarna viel mijn oog op de opdracht om koffie te morsen over een bladzijde. Hmm zonde, zonde, zonde! Daar moest ik toch iets creatiefs op kunnen bedenken dat ik het boekje niet gelijk de eerste dag al helemaal ‘verpest’. Al snel kwam ik op het idee om het boek als onderzetter te gebruiken. Het koffie kopje stempelde een kring en die vond ik acceptabel. Het zag er toch best leuk uit en ik stempelde er met opzet wat extra kringen bij. Alleen maar kringen, het was me toch wat te saai. Ik tekende er wat poppetjes in uit de losse pols. Niet mooi, niet perfect! Maar het resultaat is wel grappig. Zie je wel, ik kan dit! Het perfecte (een beetje) los laten.

Zo ontstond het goede voornemen voor 2017.  Om komend jaar vooral lekker creatief bezig te zijn. Mijn perfectionisme wat meer los te laten en meer uit mijn comfortzone te komen.

Wat is/zijn jou goede voornemen(s)?

 

 

4 thoughts on “Het perfecte cadeau voor een creatieve perfectionist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s