Nieuwjaarsgroet

Een nieuwjaar, het voelt voor mij als een ongeschreven hoofdstuk in een boek. Ik hoop dat we dit jaar wat meer geluk en voorspoed mogen ervaren. Want daar zijn we eerlijk gezegd wel aan toe. Dit jaar staat er een hoop op de planning.

we zijn vorige maand begonnen met ons project op zolder. Ik blijf me er over verbazen, wat kost klussen toch veel geld! We deden een bestelling via een houthandel en alleen al voor de voorzolder waren we bijna 500 euro kwijt aan hout en gipsplaten. Tel daarbij op een grote vracht stucplaten, schroeven, isolatie, elektra benodigdheden. En je kunt je voorstellen dat ons geld er uit vliegt. De planning is dat manlief de komende tijd de basis afmaakt voor de voorzolder. Ik zal daar binnen kort een berichtje overschrijven voorzien van foto’s.

Het zou heel fijn zijn als de jongens dit jaar kunnen beginnen met zwemles. Daarvoor moet ik nog even uitzoeken waar we ze het beste kunnen inschrijven. Hier in de buurt zijn vele mogelijkheden en de prijzen verschillen nogal. Zo zag ik een pakket voor het  A diploma voor 850 euro maar ook voor 1200 euro voorbij komen. Nu begreep ik van mijn schoonzusje dat ze slechts 150 euro betaald voor de lessen voor het A diploma. Ze wonen aan de andere kant van Nederland maar toch vind ik het een groot verschil. Word vervolgt.

Vorige maand schreef ik over dat ik wil proberen om een maand menu te maken. In de december maand bleek dit geen succes te zijn dus geven we het deze maand nog een kans. Het menu is inmiddels gemaakt en zal ik deze week ook met jullie delen.

We gaan dit jaar elke maand een aflossing doen op de aflossingsvrije hypotheek. Het plan is om elke maand 250 euro af te lossen. De extra’s die binnen komen zullen dan op de lening worden afgelost. Met extra bedoel ik de belastingterugaaf en het vakantie geld.

Maar met stip op nummer 1 staat mijn doel om liever voor mezelf te zijn. Meer van mezelf te houden. Te accepteren dat het goed genoeg is wie ik ben.

Ik wil alle lezers een goed nieuwjaar wensen, een jaar vol liefde en voorspoed.

Dit bericht was geplaatst op 3 januari 2017. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie

One thought on “Nieuwjaarsgroet

  1. Allereerst ook voor jou de beste wensen voor het nieuwe jaar! Ik hoop, net zoals jij dat zelf al als belangrijkste wens aangeeft, dat je jezelf kunt accepteren zoals je bent, van jezelf kunt houden. Dat geeft denk ik lucht om op persoonlijk vlak verder te komen.

    Voor wat betreft de andere doelen: het klinken als goed doordachte doelen! Verbouwen kost inderdaad veel geld, maar het resultaat is er ook naar. Denk je dat jullie binnen begroting kunnen blijven? Van de extra aflossingen ga je ook veel plezier beleven, in die zin dat de maandlast elke maand (een klein beetje) gaat dalen. Maar, dat kleine beetje rente hoef je nooit meer te betalen 🙂 Succes met al je (persoonlijke) doelen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s