Vakantie

Voor het eerst is het dat ik een schoolvakantie van de kinderen als fijn ervaar. Fijn in de zin van dat het vakantie is. Al vanaf half november zijn de jongens grieperig. Een paar dagen met flinke koorts, verkouden, zere keel, zere oren, ontstoken ogen, buikpijn, diarree en overgeven en dan weer een paar dagen weer ‘beter’ Om vervolgens weer vooraf aan te beginnen. Ik weet niet wat voor griepvirus het is maar hij is erg hardnekkig het doen me denken aan een boemerang die steeds weer terug komt. Misschien is het juist wel het virus waardoor ik deze vakantie kan waarderen.

De dagen vullen zich hier namelijk vooral met bankhangen en kinderen die dagen in pyjama rondlopen. En hoewel manlief gewoon mag werken en ook de feestdagen van huis was, zowel beide kerstdagen als oud/nieuwjaarsnacht. Heb ik een zeer relaxt gevoel. Samen met de kinderen heb ik zelfs meerdere keren  ‘uitgeslapen’. Het is voorgekomen dat ze pas om 9 uur en half 10 s morgens weer naast m’n bed stonden. Wel na een nacht van emmers spuug legen, bedden verschonen, kind douche en verkleden en dat ze pas om 6 uur besloten om toch maar te gaan slapen. Nee maar toch het gevoel van pas half 10 gewekt worden, het is gewoon een fijn idee dat uitslapen. Daarna de kindjes in pyjama in stoppen onder een dekentje op de bank voor een berg met filmpjes wegens zwak ziek en misselijk. Het is gewoon de droom van elke moeder.( niet het ziek zijn!) Dat ze daar zo gebroederlijk naast elkaar liggen zonder elkaar in de haren te vliegen.plaatje

Oudste zoontje die zijn ritme, structuur en uitdaging van het naar school gaan zo nodig heeft, lijkt er deze vakantie geen last van te hebben. Hij lijkt voor nu in het niets moet alles mag principe goed te gedijen. Ach misschien speelt het ook wel mee dat hij geen energie heeft om ruzie te maken of een enorme driftbui te hebben. Dat laatste hebben we slechts een keer meegemaakt deze vakantie. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Terwijl de jongens dan zo samen in pyjama rond hangen is er voor mij tijd om met m’n gloednieuwe kleurboek ( gekregen met de kerst) aan de slag te gaan.

close-upje

Waar vullen jullie je dagen mee deze vakantie?

 

 

2 thoughts on “Vakantie

  1. Hier ook een hele fijne relaxte vakantie, hebben we in jaren niet gehad. Ik ruim het huis wat op, we hebben behalve de verplichte 1e kerstdag & oudejaarsavond ook geen visite gehad. We zijn zelf 3x weggeweest. En de kinderen zijn vooral aan het spelen met of zonder elkaar. Maar we zijn alle dagen lekker met zijn 3en aan het coconen. Eten lekker maar makkelijk, en voor het eerst dat ik volgende week geen zin heb in werk en school.
    Geniet nog maar even van de laatste paar daagjes, want volgende week “moeten” we weer!

    Like

    • Door het heerlijk relaxte is wel veel blijven liggen in huis. Straks als de kinderen naar school zijn maar wat achterstallige klusjes oppakken, badkamer soppen en een wasje draaien.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s