Pinpas

Een pinpas, een zo vanzelfsprekend iets. Je haalt je pas door een apparaat en in een hand omdraai is het betaald mits je saldo toereikend is. Dat was mijn saldo en toch kon ik via internet geen betalingen meer doen. Ook manlief die mijn pasje mee nam naar de bouwmarkt kon er niet mee betalen. Pas buiten gebruik gaf het pin apparaat aan. Lang heb ik er over nagedacht wat er toch zou kunnen zijn tot ik me in ene realiseerde dat een pinpas soms een houdbaarheidsdatum heeft. Al snel zag ik dat mijn pas verliep in december 2016. De pas die mij jaren van dienst was is nu een nutteloos stukje plastic.

Na contact met de bank bleek er een aantal maanden terug al een vervangende pas opgestuurd te zijn. Oja, dat is ook zo want die heb ik met een snelle zwaai de la in gezwierd omdat ik absoluut geen pasje wil waarmee je contact loos kunt betalen. Het lijkt mij zo fraude gevoelig. Of dat gegrond is weer ik niet maar nu moet ik er toch aan geloven. Want mijn oude pas die is onbruikbaar. Mijn nieuwe pas trouwens ook totdat ik hem activeer bij een pinautomaat van de des betreffende bank.

Hebben jullie wel eens stil gestaan bij de houdbaarheidsdatum van je pinpas? Heb je al een pas waarmee je contact loos kunt betalen? Maak je hier ook gebruik van?

10 thoughts on “Pinpas

 1. Met één telefoontje naar de bank blokkeer je het contactloos betalen en heb je weer de ‘ouderwetse’ pinpas. Mijn zoon heeft dit direct geblokkeerd. En als ik een nieuwe krijg doe ik dat ook.

  Like

 2. De betaalpassen worden inderdaad tijdig opgestuurd, ter vervanging van de oude passen. Met de nieuwe passen kunnen wij ook contactloos betalen. Daar maak ik wel steeds meer gebruik van; wel heb ik het pasje dan in een beschermend hoesje zitten. Ook heb ik het maximaal te pinnen bedrag naar het minimum geschroefd. Zo blijft het risico van skimmen klein.

  Like

  • Oei skimmen praat me er niet van. Enkele jaren terug ben ik geskimt juist op het moment dat we ons 1e huis hadden gekocht, al mijn spaargeld op mijn lopende rekening stond ivm aanschaf meubels en dergelijke. Daar stonden we dan in de winkel, en mijn pas deed het niet want saldo was ontoereikend, we hebben toen maanden op geld moeten wachten. Gelukkig is het wel goed gekomen, maar het had wat voeten in aarde.

   Like

 3. Je kunt het volgens mij uitzetten via internetbankieren of inderdaad met een telefoontje naar de bank.
  Meestal haal ik de einddatum van mijn bankpasje niet. Ze slijten bij mij nogal snel in mijn portemonnee. Of zoals laatst raak ik hem kwijt, bestel een nieuwe en vind hem dan weer terug…

  Like

  • Ik gebruik mijn pasje niet eens elke maand. Meestal regel ik alles via internetbankieren. Doordat we regelmatig wat bestellen bij bepaalde webshops bijvoorbeeld kinderkleding eens in de 3 maanden. Heb ik daar geen pasje bij nodig via de app. Boodschappen betalen wij contant, dat bedrag pint manlief. Mijn pasje slijt dus niet van het gebruik.

   Like

 4. Ik vind contactloos betalen geweldig. Doe niet anders. Ja wat is fraudegevoelig als ze je pincode afkijken kunnen ze ook je bank leeghalen. Mijn pinpas zit in mijn telefoonhoesje en zit in mijn zak. Nee ik vind het echt een uitkomst.

  Like

  • Dat klopt samanta maar het gevoel dat ze met een paslezer elke keer contactloos je maximale bedrag kunnen afschrijven. Terwijl ze langs je lopen… maakt mij wat huiverig.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s