Maandag

De eerste schooldag van het jaar. Wat een heerlijkheid. Na een zeer onrustige nacht met vele malen een zenuwachtig zoontje naast het bed ging de wekker. Zonder mopperen en zoontje hoeven te herinneren, kleedde hij zich aan. Wauw!  Het ontbijt at hij ook zonder morre op. Om half 8 vroeg hij of hij misschien zijn schoenen al aan mocht doen. Meneer had blijkbaar veel zin om weer naar school te gaan. Omdat half 8 wel erg vroeg  is mocht hij kiezen of hij wilde spelen of een filmpje kijken.

Uiteraard kozen ze er voor om een filmpje te kijken. De afleveringen van buurman en buurman zijn favoriet op het moment. Dat gaf mij de mogelijkheid om de vaatwasser uit te ruimen en een kop koffie in te schenken. Het was een heerlijk ontspannen begin van de dag. Blij gingen ze naar school en begroete hun vriendjes.

Nu geniet ik van een heerlijk rustig huis. De hond ligt luid te snurken in haar mand terwijl ik dit berichtje schrijf. Manlief is deze week vrij zodat hij verder kan met de verbouwing op zolder. Die mag zo naar de bouwmarkt voor wat materiaal zodat hij daar ook weer mee verder kan. Voor mij staan er achterstallige klusjes in het huishouden op de planning. Want hoe relaxt de vakantie ook was het is fijn om weer een opgeruimd en schoon huis te hebben. De kerststukjes van de kinderen staan nog op de kast mooi te wezen. En hoewel er nog geen naald uitvalt ben ik er nu wel klaar mee. Dus die mogen straks opgeruimd worden. De badkamer kan wel een fris sopje gebruiken en ook moet er hoog nodig een wasje gedraaid worden. Dus ik denk dat ik daar maar een begin mee ga maken.

Een fijne maandag allemaal!

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Maandag

    • Op de een of andere manier houd ik van maandagen. Die lopen meestal ook gesmeerd. In tegenstelling tot de donderdag. Donderdag is in ons gezin echt een drama.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s