Eetplan

Het was vorige maand al de bedoeling om in plaats van ons gebruikelijke weekmenu een maand menu te maken. Nu was de Decembermaand niet de meest geschikte maand om dit te proberen. Er waren immers een aantal feestdagen, mijn energie was op en ik zat niet zo lekker in mijn vel waardoor het hele maandmenu er bij inschoot. Simpel weg omdat ik het niet op papier kreeg. Ik nummerde de hele maand op een vel en bleef vervolgens inspiratieloos naar het vel papier kijken.

Deze maand besloot ik het anders aan te pakken. Ik maakte niet een groot menu maar begon met mijn gebruikelijke weekmenu lijstje, zo vulde ik eerst week 1 toen week 2 tot dat alle dagen van de maand op waren et voilà het maand menu was gemaakt. Blijkbaar ben ik best een gewoonte dier en moet het overzichtelijk en behapbaar blijven. Voor jullie ons menu wel in 1 overzicht. Alle gerechten maak ik melkvrij en glutenvrij het vlees is biologisch.

 1. Spinazie, gekookte aardappelen met ei
 2. Wraps met roerbak groente en spekjes.
 3. Bladerdeeg pizza’s. ( veel saus maken voor in vriezer)
 4. zuurkool met rookworst.
 5. bloemkool, gekookte aardappelen met worst
 6. Macaroni uit de vriezer.
 7. Rode bieten, gebakken aardappelen, vis.
 8. groenten soep met broodjes.
 9. nasi met kipblokjes en kroepoek.
 10. witlofsalade met krieltjes.
 11. sperziebonen met gekookte aardappelen en gehaktbal.
 12. Tomatensoep met broodjes.
 13. Frietjes met frikandel.
 14. Restjes uit de vriezer.
 15. Stamppot andijvie met spekjes.
 16. doperwten met gekookte aardappelen en vissticks
 17. Snijbonen, gebakken aardappelen met worst.
 18. lasange met saus uit de vriezer.
 19. Vlaamse wokschotel.
 20. Shoarma, broodje, salade.
 21. Bloemkool, gekookte aardappelen, worst.
 22. pompoensoep
 23. broccoli, gebakken aardappelen, varkenshaas.
 24. witte bonen, gekookte aardappelen, hamburger.
 25. kibbeling met witlofsalade.
 26. doperwten, gebakken krieltjes.
 27. restjes uit de vriezer.
 28. Noodles met roerbak groente en soepballetjes.
 29. groente soep ( vriezer) met brood.
 30. groenteschotel uit de oven met kipfilet.
 31. Pannenkoeken.

Het grappige aan het maken van een maand menu is dat ik de neiging heb om overal vlees bij te zetten. Nu is he zo dat ik zelf vaak het vlees links laat liggen. Staat er shoarma op het menu dan eet ik meestal alleen de salade. Ook vissticks eten alleen de kinderen ivm gluten. De macaroni maak ik vega en de nasi normaal gesproken ook. Maar speciaal op verzoek van manlief voor deze ene keer met kip. Op het menu staat ook varkenshaas waar ik druk opzoek naar ben. Dus mocht iemand een fijn (internet)adresje hebben voor biologische varkenshaas ik hoor het graag!

Door het ziek en zeer van de kinderen hebben we eerste week al werkelijk elke dag iets anders gegeten.

 1. Groenten soep met een broodje.
 2. witlof salade met krieltjes.
 3. Frietjes.
 4. Roerbak groente met wraps en spekjes.
 5. Roerbak groente met hamburger.
 6. zelf gemaakte pizza.
 7. Restje saus van de pizza met macaroni
 8. Zuurkool met spekjes
 9. rode bieten met aardappel en vis
 10. bloemkool met krieltjes en worst.

Ik ben dan ook heel benieuwd hoe de rest van de maand zal lopen. Ik heb stiekem het vermoeden dat een maand menu voor ons niet werkt.

Wat staat er bij jullie op het menu?

 

2 thoughts on “Eetplan

 1. Zelfs een week rooster werkt hier niet…
  Ik weet nooit wat we eten en kook met wat ik in de kast heb met een keer in de paar dagen vers haal in de aanbieding. Vlees It in de vriezer en is scharrel. En omdat ik nooit weet of ik moet werken plan ik een dag vooruit. Het heeft geen zin om uitgebreid te koken als ik pas om 6 uur thuis ben.

  Like

  • Een week menu werkt hier redelijk. Soms wisselen we dagen maar de gerechten die ik maak komen in grote lijnen wel overeen. Ik word nu een beetje opstandig want het liefst eet ik vandaag nog de varkenshaas en niet pas over 3 weken!

   Ik snap helemaal dat het niet werkt om uitgebreid te koken na een lange werkdag. Ik houd hier rekening met de ploegendienst van manlief. Zo eten we gerechten die hij niet lekker vind als hij middagdienst heeft en dus aan het werk is.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s