Recordbedrag

Trouw ben ik weer begonnen met het noteren met de uitgaven voor de boodschappen en kleding zodat ik hopelijk aan het einde van het jaar weer een mooi overzicht en voornamelijk inzicht heb in deze kostenposten.

Maar tot mijn grote schrik gaven we in week 1 wel heel erg veel geld uit aan de boodschappen. Normaal heb ik een week budget van 90 euro. Hier kom ik wekelijks net wel of net niet mee uit. Vandaar dat dit ook wat extra aandacht verdiend.

De eerste dagen van de week gingen goed, ik haalde basis boodschappen. Vers fruit en groente een brood en wat kleine dingen. Vervolgens besloten we een keer frietjes te halen. Ik had nog wat producten nodig uit een andere supermarkt en nam wat extra mee. Op woensdag had ik het laatste sneetje glutenvrijbrood opgegeten en dat resulteerde na een paar dagen in enorme trek in een snee brood. Op vrijdag dus weer naar een andere supermarkt. Daar kocht ik het een en ander want,in reclame.Jammer maar helaas het brood was er niet. De mevrouw van de broodafdeling gaf aan dat ze problemen hebben met de leverancier en dat er geen pijl op te trekken is. Soms krijgen ze dozen vol om vervolgens weken geen levering te krijgen. Ik baalde er wel van.

Eenmaal thuis zag ik dat mijn week budget voor de boodschappen al op was. Ik had namelijk op vrijdag 91.35 euro uit gegeven. Geen drama iets over budget. Tot dat het zondag was en ik samen met manlief terug naar de supermarkt ging om te kijken of er glutenvrijbrood was. Hiep hoi het schap lag vol. Dus laadde we 10! Broden in. Ruimte genoeg in de vriezer en zo grijp ik de rest van de maand niet mis. Ook voor de mannen namen we 6 broden mee. Flessen limonade want 1+1 gratis. Wat pakken sojajoghurt want dezelfde aanbieding. Een fles glutenvrije chilisaus en ketjapmanis ivm alleen verkrijgbaar in deze winkel en een pak super lekkere brownies, stokbrood en langzaam maar zeker vulde de kar zich. Bij de kassa mocht ik 105 euro afrekenen. Slik! Eenmaal thuis was daar het besef dat we deze week dus bijna 200 euro hadden uit gegeven aan boodschappen! Een recordbedrag dus. Nu is het zo dat ik voor aanbiedingen en extra boodschappen uitgaven een extra potje heb die ik vul met overgebleven boodschappen budget. Dus budget technisch komen we nu niet in de problemen maar het bespaarde geld van 2016 is in deze week geheel verbruikt. Dat is wel een beetje zuur.

Mocht je de illusie hebben dat onze koelkast nu wel moet uitpuilen? Niets is minder waar het vers wat ik aan het begin van vorige week kocht is inmiddels op. Dus ik moet hoog nodig weer richting supermarkt voor groente en fruit.

Hoeveel geven jullie uit aan de boodschappen? Hebben jullie ook wel eens van dit soort gigantische uitschieters?

 

 

 

 

12 thoughts on “Recordbedrag

 1. Waarom bak je zelf geen glutenvrij brood als het soms zo lastig te verkrijgen is? Werk heb je er nagenoeg niet mee.
  Zelf heb ik een broodbakmachine gekocht via Marktplaats voor slechts € 10 (om te proberen) en deze bevalt me erg goed en nu bak ik regelmatig zelf (geen glutenvrij) brood. Als het je lukt om voor een laag bedrag een machine op de kop te tikken, kun je het risico nemen.

  Over risico gesproken: als in de supermarkt de 1 + 1 actie is, ben je geneigd veel te veel mee te nemen. Op zich niet erg, als je de levensmiddelen alleen maar gebruikt als het nodig is, maar mijn ervaring is dat je ze twee keer zo snel opeet/drinkt. Ben je per saldo nog niet goedkoop uit!

  Like

  • Dat is best een valkuil om dingen sneller op te maken als je het op voorraad hebt. gelukkig heb ik dingen gekocht die we standaard ook gebruiken en nu niet extra gaan nuttige of sneller opmaken. Normaal haal ik bijvoorbeeld wel een ander merk sojavla. Nu met deze aanbieding is dit voordeliger en stiekem ook lekkerder minder chemisch smaakje en ook nog verkrijgbaar in meer smaak variatie voor de dus kinderen echt een feestje.

   Zelf glutenvrij broodbakken lijkt mij lastig. Niet alleen omdat ik erg moet letten op mijn (energie) lichamelijke belasting maar ook hoe kom je aan geschikt meel? En wat kost het meel? Dan de prijs verhouding met het kopen van een brood en energie. Het is wel iets om over na te denken. Dankjewel daarvoor.

   Like

   • Je moet inderdaad even kijken of je ergens goed meel daarvoor op de kop kunt tikken. Bij een molen bijvoorbeeld. Ik heb gekeken bij de molen (in Groesbeek) waar ik altijd meel en zaden haal, daar kost een kilo glutenvrije bruinbroodmix € 4,45. Hier kun je 2 broden van bakken.
    Denk trouwens dat sommige supermarkten dit soort broodmix ook wel hebben.

    Energie (behalve stroom natuurlijk) verbruik je met een broodbakmachine nagenoeg niet. Broodmix in de losse vorm doen, water erbij en de machine doet de rest. Zelfs het afwassen/afspoelen van de bakvorm stelt niets voor.
    Je kunt het deeg ook alleen laten kneden en rijzen en het daarna in de oven bakken.

    Like

 2. Mijn streven is €300 per maand. Dat is ongeveer wat er over blijft na de vaste lasten en het sparen. Dat betekent dus ook dat hiervan wel eens etentjes (of bezorgpizza/friet) van betaald worden en verjaardagscadeautjes. Meestal moet ik het dus qua boodschappen met minder doen. Dat kan (voor ons) makkelijk, maar dan moet ik wel een beetje scherp blijven, anders zit je er zó overheen door de extra dingen.

  Like

  • Bij ons in het boodschappen budget valt ook de kapper, verjaardagscadeaus ed. Eigenlijk is huishoudbudget een betere benaming. Het is inderdaad goed opletten helemaal omdat wij rekening moeten houden met een berg allergien in het gezin.

   Like

 3. Wij zitten rond de 80€ per week, met 5. Soms een keertje extra 20€ maar dat is niet vaker dan eens per maand.

  Ik snap het wel hoor, glutenbrood brood is ook extra duur natuurlijk en dan 10 broden tikt aan..

  Like

  • 80 euro in de week met z’n 5en is echt netjes. Inderdaad is het glutenvrije brood best een aanslag op het budget ik was daar al bijna 50 euro aan kwijt aangezien ik ook 2 glutenvrije stokbroodjes had meegenomen.

   Het is ook een verschil met de zomer dan eet ik makkelijker een salade of gebakken ei tussen de middag en nu midden in de winter merk ik dat ik meer trek heb in een boterham.

   Like

 4. Ik had 100 per week maar ben vanaf oktober terug gegaan naar 85 per week en nog steeds hou ik over. Het gaat erg goed en ik ben erg streng momenteel voor mezelf.

  Like

  • Wauw 85 euro in de week en dan overhouden. Hier gaat de broekriem ook weer even aan. Wie weet komt het maand gemiddelde dan nog uit binnen het budget.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s