over het budget

Afgelopen week begon heel goed. Ik deed boodschappen en rekende 16,80 euro af. Haalde groente, fruit en wat andere verse dingen en ik had echt het gevoel ja deze week kunnen we weer een deel van het huishoudgeld rechtbreien. Maar toen kwam de kapster o ja! Lieten we ons alle knippen, geen nood die 30 euro uit de knip kunnen we best missen. Het was immers al woensdag en op de helft van de week. Moet goed komen toch?

De donderdag gooide roet in het eten. In de ochtend hielden we de kinderen thuis van school (met toestemming). Om nog een keer langs mijn zieke opa te gaan. Hij heeft in de ochtend zijn ‘goede’ uurtje en het is wel fijn dat de kinderen dan nog iets kunnen vertellen tegen opi als hij wakker is. Daar aangekomen troffen we hem aan in zijn eigen ontlasting. Hij lag op een oranje bouwzeil want een luier was niet voldoende. Die aanblik vond ik zo triest dat ik oma voorzichtig vroeg naar de afmeting van hun bed. Ze accepteren geen hulp als je het aanbied dus moeten we voorzichtig te werk gaan. Omdat ze een ruime 40km van ons vandaan wonen heb ik mijn broertje gevraagd of hij de mogelijkheid had om die middag bij ons thuis wat op te pikken en bij opa en oma langs te brengen. Die toevallig is in onze woonplaats een opleiding volgt en hij vlak bij opa en oma woont. Hij vond het geen probleem.

Donderdagmiddag toen de kindjes wel op school waren reden manlief en ik naar het winkelcentrum. We gingen opzoek naar een waterdichthoeslaken. Na een aantal winkels vonden we gelukkig iets wat er op leek. Het was dan geen hoeslaken maar wel een molton, die in ieder geval het matras zodanig beschermd dat hij niet meer op een bouwzeil hoeft te liggen. Voor mijn gevoel was dit het minste wat ik kon doen voor opa en oma. De financiële schade was 28 euro uit de huishoudportemonnee. Mijn broertje bracht het langs opa en oma zoals afgesproken. Vrijdagochtend had ik oma aan de telefoon. Ze bedankte me want dit was namelijk veel fijner voor beide. Het geeft een fijn gevoel dat wij zo iets voor ze konden betekenen.

We merken dat opa’s lichaam op is en dat hij in zijn laatste fase is. Hij raakt de controle kwijt over zijn lichaam. Het is best moeilijk om te zien dat de sterke man, die altijd voor mij klaar stond nu zo klein hoopje mens is. Ook is het moeilijk om te zien hoe oma er mee worstelt geen zorg uit handen wil geven, maar het zelf eigenlijk ook niet aan kan. lastig hoor!

Vrijdag stond al vroeg de postbode op de stoep. Fijn het ( voor kerst) bestelde boek was er dan eindelijk! Minder fijn was de verassing toen bleek dat we nog invoerrechten moesten betalen a 15.40 euro. Zo verdween het laatste beetje geld uit de huishoudportemonnee. Echter moesten er wel wat boodschapjes gehaald worden omdat het fruit op was. Bij de supermarkt rekende we 11.75 af.

Zaterdagmiddag vroegen de jongens of we een verassingsmenu konden maken voor manlief. Ik gaf aan dat ik daar te moe voor was, maar dat we het misschien op zondag konden doen. Zondagmiddag had ik genoeg energie dus ging ik samen met de jongens op stap naar de supermarkt. Ze mochten zelf het menu bepalen. Het werd knolselderij- tomatensoep vooraf. Schnitzels met een lekker korstje, gebakken aardappelen met roerbak groente en een salade, en soja yoghurt toe. Manlief was blij verrast. Vlak voor we naar de supermarkt gingen kwamen we schoonouders tegen die zichzelf min of meer uitnodigde. Want een menu gekookt door de kinderen, dat wilde ze wel eens proeven. Zo schoven die dus ook aan de magische tafel zoals de kinderen het noemde. De jongens waren trots op hun kookkunsten en aten hun bordjes dan ook helemaal leeg. Dit extra etentje kostte natuurlijk ook extra geld. 17.37 euro om precies te zijn. Het was elke euro waard want wat hebben we er ontzettend van genoten.

Zo komen we uit op een bedrag van 315,62 euro in slechts 2 weken! Terwijl ons oorspronkelijke budget voor 2 weken 180 euro is. Dat is een overschrijding van 135.62 euro. Ouch, deze week word het dus beter opletten en de hand op de knip!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s