Aflossing hypotheek

We hadden ons voorgenomen om elke maand een aflossing te doen op onze hypotheek dit jaar. Door het verbouwen op zolder lijkt ons geld wel te verdampen. Even een plankje hout hier, een schroef daar, vulmiddel en panelen voor een kast.  En voor je het weet is er geen ruimte meer voor de aflossing jammer maar helaas. Volgende maand beter. Het heeft wel weer een knop omgezet. Zodra het salaris binnen is eerst een aflossing te doen en dan te kijken hoe we de rest verdelen. Zo kunnen we wat er ook gebeurd toch kleine stappen vooruit doen.

De aflossing die we in december deden is verwerkt en scheelt ons nu elke maand 65 cent aan rente. Toch fijn! Het zijn weer 65 cent die we voortaan in eigen zak kunnen houden.

Sparen jullie eerst voor een aflossing? Of boek je het geld direct over van je salaris zodra je dat ontvangt? Ik ben erg benieuwd naar de tactiek van andere en hoe dat bevalt.

6 thoughts on “Aflossing hypotheek

  • Als je de aflossing van de spaarrekening haalt heb je hier in feite dus al eerder voor gespaard? Ik blijf het leuk vinden om je blog te lezen over de grote stappen die jullie zetten!

   Like

 1. Wij passen het pay-yourself-first principe toe. Zodra het salaris gestort is, lossen wij een bedrag af op onze aflossingsvrije hypotheek. Uiteraard is dit bedrag wel opgenomen in de jaarlijkse begroting 🙂

  Like

 2. Ik spaar inderdaad eerst een x-bedrag en los vervolgens af. In jouw geval (met verbouwingen en zo) kan ik me goed voorstellen dat je maandelijks aflost. Afgelost is afgelost; dat geld kun je nergens anders meer voor gebruiken.

  Like

  • Ja, het gevaar met verbouwen is dat het uit het aflospotje gehaald word om het klusproject te bekostigen. Zoals er dus afgelopen maand gebeurde, komende maand gelijk het bedrag aflossen. Weg is weg.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s