Dakkapel

Na maanden wachten was het eindelijk zover! Stiekem hadden manlief en ik nog onze twijfels, zou het dan echt gaan gebeuren? Na eerdere teleurstellingen van het uitstellen van de plaatsing tot een fabriek die failliet ging waren we best wat huiverig.

Om 8 uur zouden de eerste werkmannen zich melden. Gelukkig zijn we gezegend met kinderen die altijd vroeg wakker zijn want om kwart over 7 stonden de eerste al voor de deur. Geen enkel probleem want we waren allemaal al in de kleren en hadden de haren in de plooi. Ik schonk een kopje koffie voor ze in en manlief liep met ze mee naar zolder. Deze mannen waren van het bedrijf waarbij we het dakkapel bestelde, die meerdere werkzaamheden moesten uitvoeren de afgelopen maanden en wat op zijn zachts gezegd niet vlekkeloos is verlopen. Omdat ik hiervan zo ontzettend baalde heb ik er niet over geschreven op mijn blog, ik denk dat jullie om alle dingen hartelijk hadden kunnen lachen want buurman en buurman is er niets bij, maar dat terzijde.

De werkmannen dus. Ze kwamen om het werk voor te bereiden voor de dakkapel bouwers. Ze verplaatste een zolderraam vanaf de achterkant van het dak naar de voorkant van het dak. Al snel hadden we een groot gat in het dak waar daarvoor het raam had gezeten. In nog geen twee uur tijd was het raam overgezet en hadden we een mooie lichte voorzolder. We vroegen wanneer ze onze achterdeur zouden gaan doen. Er moest namelijk nog een sluitsysteem worden vervangen. De mannen pakte de spullen uit de bus en al snel bleek dat ze de verkeerde maat besteld hadden. Ongelofelijk, had ik al gezegd dat het nogal veel weg had van buurman en buurman? Afijn ze ruimde op en zwaaide af.

Op het moment dat ze weg reden ging bij ons de telefoon. De dakkapelbouwers meldde ons dat ze er met 20 minuten zouden zijn aldus hun navigatie systeem. Ik zette een verse pot koffie en verwelkomde de werkmannen. Er werd nagemeten en met overleg met manlief nog een kleine aanpassing gedaan aan de hoogte van het dakkapel. Er werd een grote zak op de zolder gezet en die vulde ze met de dakpannen. Voordat de zaag in het dak ging belde ze met de bestelde kraan. Het bleek dat deze pas om 1 uur geboekt stond terwijl ze toch echt om 11 uur de kraan al nodig hadden. Er werd wat geregeld en de zaag kon in het dak. Binnen notime waaide het ontzettend in huis en zat er een groot gat in het dak. De kraan reed voor en bereide alles voor. Om half twaalf moest ik de kinderen van school halen en ik zag nog net hoe het dakkapel de lucht in ging. De rest van het spektakel heb ik helaas gemist. Gelukkig heeft manlief foto’s gemaakt. Toen ik terug was met de kinderen stond het dakkapel al op zijn plek op het dak.

De vervallen zolder is nu veranderd in een grote ruimte met mogelijkheden want om eerlijk te zijn is het nog een bouwput. De ervaring leert dat manlief ook dit stukje van ons huis kan omtoveren tot een prachtige ruimte.

Uiteraard hou ik jullie op de hoogte van dit klusproject.

6 thoughts on “Dakkapel

  • Ons motto is: als je het doet, doe het dan goed. Hopelijk zijn we de komende 30 jaar klaar met klussen op zolder als dit project is afgerond. Nou ja bijna dan want nieuwe dakpannen staan ook nog op de planning binnen nu en 3 jaar.

   Like

  • Ja het kost zeker veel energie nou ja voor manlief dan want het komt op hem aan. Hij heeft de klus in 2 verdeeld en is nu begonnen op de voorzolder. Het zien opknappen geeft ook energie. Binnenkort kun je de foto’s zien van de vorderingen van dit project.

   Like

  • Ja de extra ruimte is heel erg fijn, wat betreft de voorzolder is het de wasruimte ik weet dat het een luxe ding is maar het is mega fijn dat ik niet meer gebogen de was hoef te vouwen onder het schuine dak, ik kan daar nu recht op staan! Elke keer is dat een klein vreugde momentje. De zolder kamer word waarschijnlijk in de toekomst de slaapkamer van jongste zoontje, die heeft nu een hele compacte slaapkamer waar wel een bed in past maar geen bureau erbij. Op het moment dat hij gaat studeren denk ik dat hij het wel fijn vind om een ruimere kamer tot zijn beschikking te hebben. Aangezien hij pas 4 is, is dit iets voor in de toekomst. Tot die tijd denk ik dat we er een fijne logeer kamer van maken. Met inbouwkasten en een mogelijkheid dat de kinderen er lekker kunnen spelen. Dat de LEGObouwwerken kunnen blijven liggen. Wellicht dat er met een paar jaar een game ruimte gemaakt word waar ze op de spelcomputer kunnen spelen. Mocht die interesse er zijn. Maar Het zou ook zomaar kunnen dat ik de ruimte toe-eigen en er een fijne hobby ruimte van maak. We zullen zien.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s