Boodschappenbudget

Het boodschappenbudget doopte ik In januari om naar huishoudbudget omdat dit voor mijn gevoel beter de lading dekt waar wij het geld aan uitgeven. Elke maand hebben wij een budget van 450 euro. In de eerste week van de maand gaf ik al ruim het dubbele uit van het week budget wat wij hanteren, 90 euro. Tel daarbij wat extra kosten voor een waterdicht hoeslaken en de kapper en zo nog het een en ander. Ik vind dat we het dan ook best netjes hebben gedaan. Want als ik alles bij elkaar optel kom ik op een totaal bedrag van 488,22 euro. Dat is echt veel minder over het budget dan ik van te voren had gedacht. Maar toch, over het budget is over het budget. De komende maand zal ik het dus weer bijhouden.

De uitdaging met het maand menu was een lachertje. Al heel snel kwam ik tot de conclusie dat het niets voor mij is. Ik werd er heel erg opstandig van en wilde niet eten wat ik op het menu had gezet. Een week menu maken werkt dus beter. Ook dan volg ik de dagen meestal niet. Dan schrijf ik  een aantal gerechten op wat ik zou kunnen maken met wat er in huis is en daar kies ik dan elke avond iets van. Het is fijn dat ik er niet meer over na hoef te denken wat we kunnen eten maar ik wil niet het gevoel hebben vast te zitten aan iets. Raar maar waar.

De maand februari houd ik wederom de uitgaven weer bij om te kijken hoe we uit zullen komen. Wellicht besluiten we dat het budget in maart toch omhoog moet.

 

 

4 thoughts on “Boodschappenbudget

 1. Betaal jij van de 450,– euro ook kleding en dergelijke?
  Als je daar alles van betaald inclusief jullie dieet eten, en dat voor een gezin van vier en als ik het geloof ook een hond vind ik het ook
  niet zo’n hoog bedrag.

  Marlies

  Like

  • Van die 450 euro betalen we geen kleding. Wel bijvoorbeeld inschrijfgeld voor zwemlessen toevallig deze week, of de kapper, verjaardagscadeautjes, schoolfotograaf we betalen daarmee net wat er die week voorbij komt. Het klopt dat wij ook een hond hebben, die heeft een apart budget van 50 euro per maand, wat daarvan overblijft sparen we op voor eventuele dierenarts kosten.

   Like

  • Ik ben dol op lijstjes maken en dingen verzinnen. Het klinkt dan de eerste dagen echt als een succes om vervolgens keer op keer tot de conclusie te komen dat het niet werkt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s