Geluk in een zakje

Ik mocht op controle bij de fysiotherapeut in het ziekenhuis in Alkmaar. Omdat ik erg vroeg een afspraak had, namelijk om 8 uur al. Bracht man mij eerst naar het ziekenhuis en vervolgens de kinderen naar school. Daarna mocht hij weer terug naar Alkmaar om mij op te halen. Dat vereiste nogal wat logistieke vaardigheden, want we wonen er nou eenmaal niet om de hoek. Afijn even na 9 uur was man weer terug in het ziekenhuis om mij op te halen. We besloten de stad in te gaan. Daar begonnen we met een kopje koffie bij de Hema. Voor slechts 2 euro kun je daar echter een heel ontbtijt nuttigen inclusief koffie. Samen met manlief deelde ik een ontbijtje. Nou ja, ik dronk de koffie en hij nuttigde de rest.

Omdat ik hoog nodig nieuwe schoenen nodig had besloten we in de stad een kijkje te gaan nemen. Ik heb best lastige voeten, vandaar dat ik al enige tijd rond liep met gaten in de zool maar slagen voor een nieuw paar lukte steeds weg niet. Nu namen we een kijkje in een schoenen winkel en het eerste paar laarzen wat ik aan trok zat als gegoten! Dus pakte ik van het zelfde model in een andere kleur er een paar schoenen bij, paste die en ook die zaten heerlijk. Als je altijd veel moeite moet doen om een passend paar schoenen te vinden bedenk je, je geen tweede keer en dus kocht ik beide paren. Hopelijk kan ik nu weer heel wat jaartjes vooruit met mijn nieuwe stappers.

In Alkmaar zit ook de allerleukste winkel. Tenminste in mijn optiek dan. Ze hebben wanden vol met potloden, speciale makers, krijt, aquarel spullen, verf benodigdheden en noem maar op. Doordat ik zo razend snel geslaagd was voor 2 paar schoenen vond ik dat ik best even mocht kijken in die winkel. Manlief zag de bui al hangen en zei: vooruit dan maar, we zijn er nu toch. Dus kocht ik van mijn eigen zakgeld 😉 Een zakje met geluk. Tenminste ik word er erg blij van.

Ik kocht namelijk speciale wateroplosbare krijtjes. Daar kan ik weer uren mee kleuren en kliederen of nou ja lekker creatief mee aan de slag. Daar word ik dus echt gelukkig van. Ik weet wel dat geluk niet in spullen of dingen zit en toch kan ik een enorm geluksgevoel ervaren bij bepaalde spullen.

Word jij gelukkig van spullen of dingen? Zo ja, wat is jou fijnste bezit?

2 thoughts on “Geluk in een zakje

  • Leuk dat je reageerd!

   Ja ik vind plantjes in huis ook een toegevoegde waarde, plastic prullaria dan weer niet, ons huis is dan ook redelijk minimalistisch.

   De telefoon daar zou ik goed zonder kunnen. Ik heb pas sinds 2 jaar een mobiel omdat de kinderen buiten spelen in de buurt met andere kindjes, met meerdere buren hebben we een whatsapp groep zodat we elkaar op de hoogte kunnen houden waar de kinderen huizen. Ook als ze ruzie hebben gehad onderling of iets hebben uitgehaald zijn we binnen notime op de hoogte ideaal. Andere reden is de school hun nieuwsbrieven gaan via een app, is de juf ziek ( kinderen moeten thuis blijven) krijg je een berichtje via de app ja daar is dan helaas een mobiel voor nodig.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s