Zwemles

Het moet er dan toch een keer van komen dat de jongens op zwemles gaan. Maar naar welk zwembad? Dat was tot nu toe de grote vraag. Na lang wikken, wegen en twijfelen heb ik eindelijk de knoop door gehakt. Ik ben uiteindelijk gegaan voor de meest praktische optie.

Hier in de buurt zijn er diverse zwembaden die zwemles aanbieden voor zeer uiteenlopende prijzen. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste is ruim 800 euro per kind voor het A-diploma. Op sommige vlakken is het wel erg appels met peren vergelijken omdat het bij het ene zwembad wel mogelijk is om een pakket af te sluiten en bij de andere niet. Daarbij verschillen de grote van de groepen ook. Bij het ene zwembad word er les gegeven aan maximaal 8 kindjes terwijl er bij het andere zwembad 16 kinderen tegelijk les krijgen.

Het zwembad wat 16 kinderen tegelijk laat zwemmen kan natuurlijk de lessen goedkoper aanbieden dan het zwembad die plek heeft voor 8 kindjes. Ook is de wachttijd een stuk langer bij het laatste zwembad. Echter heb ik dit buiten beschouwing gelaten bij de keuze die ik maakte. In het begin had het namelijk mijn voorkeur om de jongens in een kleine groep te laten zwemmen. Maar dat zwembad is juist de gene wat voor mij niet te befietsen valt. Met een man in ploegendienst is dat eigenlijk wel een pre. Nu was er een buurvrouw die aangaf dat we eventueel best samen konden gaan. Zodat ik met haar mee kon rijden. Dit voelde voor mij best bezwaarlijk. Gewoon het idee dat ik steeds afhankelijk ben van iemand benauwde me. Want wat als ze een keer ziek is, op vakantie gaat, haar kind veel sneller afzwemt dan moet ik op zoek naar een andere oplossing. Nee, die optie viel voor mij dus af.

Er is een zwembad die naar mijn mening te klein is. Het heeft slecht twee banen, 1 gemengde kleedruimte. Wat misschien in een kleuterleeftijd niet zo erg is maar zodra ze wat ouder worden is het wel fijn dat ze hun privacy hebben. Sowieso vind ik die privacy ook voor kleuters erg belangrijk. De ingang van het zwembad word namelijk gedeeld met een kapperszaakje. Daar lopen dus mensen in en uit die direct het zwembad in kijken maar ook de kleedruimte. Dat voelde voor mij niet goed.

Uiteindelijk is de keuze gevallen op het zwembad waar we eventueel zelfs lopend naar toe kunnen gaan. De wachtlijst is op het moment 3,5 maand. Wat ik een redelijke tijd vind. Ik ben ook een zwembad tegen gekomen waar een wachtlijst was van 8 maanden.  De totale kosten voor het A-diploma komen op ongeveer 450 euro per kind. Waarvan ik de eerste 26 euro al betaald heb omdat ik beide jongens heb ingeschreven. Het is nu afwachten op het telefoontje dat ze ook daadwerkelijk mogen beginnen met zwemles.

Wat was bij jou de belangrijkste reden waarom je voor een bepaald zwembad koos?

4 thoughts on “Zwemles

 1. Ik vind het ook een lastige keus. Heb ze nu ingeschreven bij bad in de buurt, 16€ per maand. Maar wachtlijst tot een jaar!
  Ander zwembad is veel verder weg, 40€ pm en wachtlijst 10wk, maar wel kleinere groepjes.
  Twijfel idd.

  Like

  • Ja het is een lastige keuze, heb je bij beide zwembaden al een keer gekeken hoe er les word gegeven? Dit heeft bij ons de keuze vergemakkelijkt. Waardoor we dus met een gerust hart konden kiezen voor les in een grotere groep.

   Like

  • Ja het kunnen kieze is zeker een luxe. Hier zijn 5! Zwembaden in een straal van 8 km. Dat maakt het aan de andere kant best lastig, keuze stress 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s