Kleuter verjaardag

Volgende maand word onze jongste zoon 5 jaar. Al weken heeft hij het er over. Over zijn verjaardagsfeestje bijvoorbeeld, wat hij wil doen en wie er mogen komen. Wat hij wil trakteren op school. Wie hij wil dat er op zijn grote verjaardag komen en welke taart hij wil en … noem maar op.

Het grappige is dat hij hierin heel anders is dan oudste zoontje. Oudste zoontje heeft vaak 1 cadeauwens of zoals afgelopen verjaardag geen enkele wens. Jongste daarin tegen heeft elke dag wel weer nieuwe wensen. Zijn lijstje word langer en langer. Ik dacht eerst dat ik het lastig vond dat oudste weinig wensen had. Maar eerlijk gezegd vind ik het ook knap lastig dat jongste juist zoveel wensen heeft. Want wat is nou dat gene wat hij echt graag wil? Waar maken wij hem heel erg blij mee en vind ik dat dan leuk om te geven?

Het voordeel van jarig zijn in maart is dat het voorjaar dan al voor de deur staat. Het weer mooier word en er meer buiten gespeeld word. Ik neig daardoor om iets te geven waar hij fijn mee buiten kan spelen. Ik zit te denken aan iets als een step of rolschaatsen. Nu zijn dit net de dingen die hij niet opnoemt. Ik vind het erg lastig. Gelukkig hebben we nog even voor we een keuze moeten maken.

Zelf ben ik een dag eerder jarig. Ik heb meestal net als oudste zoontje weinig tot geen wensen. Dit jaar is het anders. Ik wil namelijk heel graag cadeaubonnen van een bepaalde winkel.

Heb jij ook altijd je wensenlijstje paraat of is die net als die van mij bijna altijd blanco?

2 thoughts on “Kleuter verjaardag

  1. Ik heb altijd een wensenlijstje 🙂 Een luxe doucheschuim, bioscoopbon, cadeaubon voor winkels waar ze accessoires voor in huis verkopen, dinerbon, leesboek, high tea, ik kan nog best even doorgaan 😉 mij kun je met veel blij maken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s