Lekkage dakkapel

Na een flinke regenbui hoor ik manlief roepen dat ik naar zolder moet komen. Samen kijken we naar de muren waar de waterdruppels aflopen. Snel leggen we handdoeken op de grond zodat het water niet door de vloer een weg kan zoeken naar de plafonds van de slaapkamers. Manlief ziet de bui namelijk al hangen dat hij die plafonds en isolatie weer moet gaan vervangen.

Toen kwam de grote vraag waar komt het water vandaan? Zou het dakkapel lek zijn? Zal er een dakpan gescheurd zijn die de lekkage veroorzaakt? Dat laatste was eigenlijk wat we dachten dat de oorzaak zou zijn maar aan twee kanten van de zolder tegelijk? Dat was wel heel toevallig. Na nadere inspectie bleek gelukkig dat het dakkapel niet lek is en dat de dakpannen ook nog heel op het dak liggen.

De reden van het vocht op de muren kwam door een te kort aan ventilatie. Manlief isoleert steeds meer van het dak waardoor het nu op zolder niet meer waait/ door tocht. Ook heeft manlief een gaskacheltje aan op het moment dat hij aan het klussen is. Van een gas kachel komt ook een hoop vocht. Voorheen werd er niet gestookt op de zolder dus had je veel minder een kou en warmte verschil met buiten. Tel daarbij op dat ik de was op de voorzolder laat drogen op een rekje. Door de slechte en grote deels ontbrekende isolatie was dit voorheen geen enkel probleem maar nu dus wel.

Vanaf nu hebben we de ramen op zolder dus open staan. Niet wagenwijd natuurlijk maar op de stormstand zodat er een continue doorstroming is van verse lucht. De muren zijn nu gelukkig weer droog. We hebben ook de knoop door gehakt dat er een radiator moet komen op zolder zodat er niet meer met een gas kacheltje gestookt hoeft te worden. Dat is sowieso wel een fijne aanpassing omdat we de ruimte in de toekomst als slaapkamer willen gaan gebruiken.

Al met al zijn we erg blij dat dit met een sisser afliep en dat er gelukkig geen lekkage is van het dakkapel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s