Ouder worden

Dat je door het ouder worden wat uiterlijke ongemakken cadeau krijgt is een ieder wel bekend. Er zijn mensen die het knap lastig vinden dat hun volle bos haar een stuk dunner word en grijs kleurt. Zelf heb ik met die grijze haren totaal geen probleem. Nu heb ik tot op heden nog geen enkele grijze haar bij mezelf ontdekt dat werkt misschien ook wel mee. Ik ben van mening dat je elke grijze haar verdiend hebt door het leven en dat je die best mag laten zien! Manlief lijkt wel grijzer te worden met de dag. Ik vind het eerlijk gezegd wel wat hebben.

Dan rimpels of wimpels zoals mijn jongste zoontje van de week tegen me zei. O! Mama maar u heeft allemaal wimpels op u gezicht. Maar u bent nog wel mooi hoor! Ik kan zo genieten van die uitspraken van zoontje. Ik zie dan gelijk een soort van berglandschap voor me waar ze op de hoogtste top een vlag met wimpel plaatsen. Maar goed dat terzijde het krijgen van rimpels vind ik geen enkel probleem. Ik ben dan ook nog lang geen dertig maar ik heb echt de eerste rimpeltjes al gespot.

Iets waar ik minder blij mee ben en geen rekening mee heb gehouden is de enorme explosie moedervlekken op mijn huid. Ik weet dat dit iets genetisch is. Maar de laatste jaren lijk ik steeds meer en meer een krentenbol te worden. Zolang ze op mijn armen en benen opduiken vind ik het niet zo storend maar sinds enkele maanden ben ik bezitster van een aantal moedervlekken in mijn gezicht en die vind ik toch een stuk storender. Jammer maar helaas het is iets wat blijkbaar bij mij hoor en ik moet accepteren.

Onder vind jij ongemakken bij het ouder worden? Wat stoort je het meeste?

6 thoughts on “Ouder worden

 1. Ik ben inmiddels 46 en gezegend met de goede huid van mijn oma en moeder. Ik heb heel weinig rimpels en nog een volle bos haar. De voorkant wordt wel wat grijzer maar doordat ik blond ben valt het niet zo op. Verder ben ik niet zo met mijn uiterlijk bezig.
  Is er overigens een reden dat je kinderen U tegen je (jullie?) zeggen.

  Like

  • Wat een leuke vraag! Ik heb er zojuist een berichtje over geschreven.

   Wat fijn dat je de goede huid hebt van je moeder en oma. Zelf ben ik ook weinig bezig met mijn uiterlijk toch vind ik de moedervlekken in mijn gezicht geen positieve toevoeging 😉

   Like

 2. Bijna 39 en ook gezegend met de huid van mijn oma en moeder. Heel blij mee. Maar het grijze haar van mijn vader, hij was voor zijn 35e ook al grijs. En ik had op mijn 18e de eerste grijze haar. Nu ben ik al wel vrij grijs, maar verven doe ik het niet. Vind het gewoon bij mij passen. En ondanks mijn grijze haar schatten ze me altijd wat jonger dan ik ben door o.a. mijn huid.

  Like

  • Dat is altijd leuk als ze je jonger inschatten dan je werkelijk bent. Nou ja, niet altijd. Zo kocht ik een keer een fles jenever als cadeau en moest ik mijn id kaart laten zien terwijl ik toen 27 was. Haha.

   Dat de grijze haren bij je passen is alleen maar fijn, ik vind dat het bij iedereen past want het is het proces van het ouder worden. Ik roep altijd dat ze verdiend worden door het leven.

   Like

 3. Ik ben 51 jaar, geen enkele grijze haar en nog een volle bos lang haar, heel erg weinig rimpels, eigenlijk geen. In mijn hals begint het wel wat te rimpelen. Ik heb afgelopen maand 3 moedervlekken op mijn borsten ontdekt. Ook zoiets geks. haha.

  Like

  • De moeder vlekken ontstaan door een verandering in je pigment in combinatie met (te snelle)celdeling. Bij mij is het een familiekwaal en maak ik me er niet druk om. Is dit echter geen familiekwaal en voor jezelf ook onbekend is het wel iets om goed in de gaten te houden!

   Zelf heb ik ook geen echte rimpels alleen op mijn wang een rimpeltje als ik lach. Maar ik vond de reactie van zoontje goudwaard.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s