Geluk

Geluk
Geluk komt niet vanzelf
daar moet je naar opzoek.
De weg er naar toe
vind je in geen enkel boek.
Zou het misschien zitten
in wat minder nemen
en wat meer geven?
wellicht
in een wat soberder leven
in tevredenheid
en wat minder streven?

 

Dit prachtige gedicht stond op de rouwkaart die vanmorgen op de mat viel. Dit weekend is mijn opa overleden. Zittend aan zijn sterf bed werd ik overspoeld door prachtige herinneringen. Ik hield zijn hand vast en vertelde hem dat het tijd was om het leven lost te laten. Dat hij zich geen zorgen hoeft maken om oma. Dat wij voor er voor haar zullen zijn en dat hij altijd een plekje zal hebben in ons hart. Hij kneep in mijn hand en een flauw glimlachje verscheen om zijn mond. Ik nam afscheid en we gingen naar huis. Enkele uren later werd ik gebeld dat hij overleden was. Het gevoel van rust overheerste. Natuurlijk hebben we veel verdriet en zullen wij hem missen. Pas na het lezen van het gedicht viel er veel op zijn plek. Ik heb toch meer van hem overgenomen dan ik me besefte, de manier hoe hij in het leven stond, tevreden zijn met minder. Dat zal ik elke dag met me mee dragen.

Dag lieve opi…

10 thoughts on “Geluk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s